skip to Main Content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20
Intim Torna

Mire jó az intim izomtorna vagy gátizomtorna?

intim izomtorna

Az intim izomtorna nagy segítség lehet bizonyos panaszok esetén! A gátizmok megerősítésére, tónusának fokozására irányuló gátizom gyakorlatok rendszeres végzésével egyidejűleg több hatást tudunk elérni. Meg lehet előzni és az esetek nagy többségében kezelni lehet vele a következő panaszokat: stresszinkontinencia miatti vizeletvesztést

  • megakadályozható a méh előreesése, az aranyeres panaszok, a székletinkontinencia kialakulása
  • segít a menstruációs fájdalmak csökkentésében
  • elősegíti az alhasi műtétek és szülés utáni regenerálódást
  • javítja a szexuális élet minőségét

Az intim izomtorna enyhítheti továbbá a hüvelyszárazságot, fokozza az orgazmus-készséget. Javítja a kismedence vérkeringését, amely hozzájárul az ottani szerveink egészségének megőrzéséhez.

A férfiaknál fennálló vizelet visszatartási probléma hátterében általában a prosztata műtét következtében kialakult izomgyengeség állhat. Számukra is vannak tornagyakorlatok, melyek a tüneteket enyhítik, de ezek eltérnek a nők gyakorlataitól.

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 2 hozzászólás érkezett

  1. Szeretném tudni, ha valaki jelentkezne a gátizom torna és az intim izomtorna programra, akkor miért irányít a weblapjuk a gerinctornára, holott nem azt választottam?
    Üdvözlettel: Kívés Hajnalka

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Back To Top