A gátizom torna 5 pozitív élettani hatása - Arthuman Központ Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20
Gátizom Torna

A gátizom torna 5 pozitív élettani hatása

gátizom torna hatásaSzülés előtt és utána

Szülés előtt a gyakorlatok segítenek az izmoknak felkészülni. A tudatos gyakorlás következtében a szüléskor könnyebb lesz szintén tudatosan ellazítani az izmokat.  Szülést követően a gátizom erősítésére kiváló a gátizom torna, mellyel nemcsak az eredeti állapot, hanem egy annál is jóval feszesebb, izmosabb hüvely alakulhat ki.

Inkontinencia

Szülés után vagy idősebb korban gyakori jelenség a vizeletvisszatartási probléma. Ennek oka szintén a medencefenék izmok elgyengülése.  Vizeletvisszatartási problémát okozhat ugyanakkor a stressz is. Stressz-inontinenciának nevezik a szakemberek, amikor a hasűri nyomás megemelkedésekor, tehát nevetés, tüsszentés, köhögés, ugrálás során néhány csepp vizelet akaratlanul távozik. A gátizom torna hatására néhány hét gyakorlással a kellemetlen tünetek általában teljes egészében eltűnnek, mivel a gyakorlatok következtében megerősödik a húgycső záróizma.

Hüvelyi orgazmus

A torna által nagymértékben javulhat a szexuális élet. Az örömöktől mentes nemi életnek sokszor lehet okozója valamilyen nőgyógyászati probléma vagy éppen a menopauzával összefüggő változások. A gyakorlatok végzése növeli a nők hüvelyi orgazmusra való képességét.

Menstruáció

A gátizom torna segít leküzdeni a menstruációs zavarokat és képes a ciklusszabályozásra is, segít felkészíteni a változókorra. Rendszeres gyakorlást követően néhány hónap elteltével tapasztalhatjuk, hogy az erős és fájdalmas menstruációs görcsök enyhülnek. A torna hatására ugyanis javul a belső szervek energia- és vérellátása. Másrészt köszönhető annak is, hogy megtanuljuk tudatosan megfeszíteni és ellazítani az izmainkat.

Női betegségek

A gyakorlatok folyamatos végzése csökkenti a nőgyógyászati, elsősorban a gyulladásos betegségek előfordulását, mivel kevesebb fertőzés juthat be a szervezetbe. A torna nagyon hatékony a hasi szerveink megsüllyedése esetén is, hiszen a megerősödött medenceizmok képesek lesznek a helyükön tartani a szerveket. Megakadályozható általa a méh előreesése, az aranyeres panaszok, a székletinkontinencia kialakulása is. 

Arthuman Központ

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

streching torna