skip to Main Content

A gátizom torna 5 pozitív élettani hatása

gátizom torna hatásaSzülés előtt és utána

Szülés előtt a gyakorlatok segítenek az izmoknak felkészülni. A tudatos gyakorlás következtében a szüléskor könnyebb lesz szintén tudatosan ellazítani az izmokat.  Szülést követően a gátizom erősítésére kiváló a gátizom torna, mellyel nemcsak az eredeti állapot, hanem egy annál is jóval feszesebb, izmosabb hüvely alakulhat ki.

Inkontinencia

Szülés után vagy idősebb korban gyakori jelenség a vizeletvisszatartási probléma. Ennek oka szintén a medencefenék izmok elgyengülése.  Vizeletvisszatartási problémát okozhat ugyanakkor a stressz is. Stressz-inontinenciának nevezik a szakemberek, amikor a hasűri nyomás megemelkedésekor, tehát nevetés, tüsszentés, köhögés, ugrálás során néhány csepp vizelet akaratlanul távozik. A gátizom torna hatására néhány hét gyakorlással a kellemetlen tünetek általában teljes egészében eltűnnek, mivel a gyakorlatok következtében megerősödik a húgycső záróizma.

Hüvelyi orgazmus

A torna által nagymértékben javulhat a szexuális élet. Az örömöktől mentes nemi életnek sokszor lehet okozója valamilyen nőgyógyászati probléma vagy éppen a menopauzával összefüggő változások. A gyakorlatok végzése növeli a nők hüvelyi orgazmusra való képességét.

Menstruáció

A gátizom torna segít leküzdeni a menstruációs zavarokat és képes a ciklusszabályozásra is, segít felkészíteni a változókorra. Rendszeres gyakorlást követően néhány hónap elteltével tapasztalhatjuk, hogy az erős és fájdalmas menstruációs görcsök enyhülnek. A torna hatására ugyanis javul a belső szervek energia- és vérellátása. Másrészt köszönhető annak is, hogy megtanuljuk tudatosan megfeszíteni és ellazítani az izmainkat.

Női betegségek

A gyakorlatok folyamatos végzése csökkenti a nőgyógyászati, elsősorban a gyulladásos betegségek előfordulását, mivel kevesebb fertőzés juthat be a szervezetbe. A torna nagyon hatékony a hasi szerveink megsüllyedése esetén is, hiszen a megerősödött medenceizmok képesek lesznek a helyükön tartani a szerveket. Megakadályozható általa a méh előreesése, az aranyeres panaszok, a székletinkontinencia kialakulása is. 

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top