skip to Main Content

McKenzie torna

A McKenzie torna milyen panaszok esetén tud javítani az állapoton?mckenzie torna

  • Diagnosztizált nyaki, lumbális, háti gerincsérv
  • Derektájon (lumbális szakaszon) lévő merevség vagy fájdalom
  • Derékfájdalom miatt nehéz előrehajlás
  • Isiász
  • Ízületi gyulladásból eredő fájdalom a csípőkben vagy fenékben vagy vállakban
  • Derékban vagy nyakban kezdődő fájdalom, mely kiterjedhet a fenékbe, ill. vállakba
  • Időszakos bizsergés vagy zsibbadás a végtagokban
  • Helytelen testtartásból adódó derék-, hát-, nyakfájdalom
  • Letapadás miatti derék-, hát-, nyakfájdalom

McKenzie torna – McKenzie módszer

A McKenzie módszer  egy világszerte elismert és elterjedt módszer a különböző eredetű gerincproblémák, különösen a gerincsérv  kezelésére. A McKenzie terápia a világ egyik legismertebb gerinc vizsgálati- és kezelési módszere, ami gyors eredményt és gyógyszer-mentes kezelést biztosít a betegek számára. A kezelés személyre szabottan történik egy alapos kivizsgálást követően, ami alapján a terapeuta meghatározza, hogy a paciensnek milyen gyakorlatra van szüksége tünetei enyhítéséhez. Az orvos akkor ajánlja a McKenzie tornát, ha az adott gerincbetegség olyan stádiumban van, hogy műtét nélkül várható javulás. A beteg a terápia során nem passzív „szenvedője” a kezeléseknek, hanem abban aktívan részt vesz. Ezt segítik az otthonra adott gyógytorna gyakorlatok, melyek könnyen elsajátíthatók. A kezelés fontos része a kiújuló fájdalmak megelőzése.

Mit jelent a McKenzie kezelés, tesztelés? Hogyan zajlik a McKenzie torna?

A  McKenzie tesztelés alapján a terapeuta speciális mozgásokat ismételtet a pácienssel. Ennek alapján összeállít egy problémára szabott kezelési programot, ami néhány egyszerű, otthon vagy akár munkahelyen is könnyen kivitelezhető mozdulatból, mozdulatsorból áll.

Az első alkalom magában foglalja a McKenzie módszer alapján végzett tünet tesztelést és az első gyakorlatsor betanítását is. A kezelés hatékonyságát fokozza, hogy a páciens házi feladatot kap, aminek otthoni végzésével kapcsolatban megkapja az instrukciókat is a terapeutától.

A McKenzie módszer alapján végzett kezelés alkalmas lehet a porckorongsérv visszahúzására, amivel párhuzamosan csökkennek a páciens tünetei.

A kezelés következő lépése a kiváltó ok megszüntetése és a kiújulás megelőzése célirányos, személyre szabott gyógytornával.

McKenzie torna vélemény:

“Kedves , türelmes, hozzáértő gyógytornászhoz járok McKenzie tornára. Érzékelhetően javul a porckorongsérvem.” Bodnár József


Értékelés
Értékelés dátuma
Szolgáltatás
McKenzie torna
Értékelés
51star1star1star1star1star

dr Kriston Ildikó

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, táplálkozási tanácsadó és szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top