skip to Main Content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitvatartás H-P 8-20
Schroth

Schroth torna kinek ajánlott kezelési forma?

Schroth torna egyre ismertebb, de kinek hasznos?

A következő elváltozások kezelésére alkalmas:

schroth torna

– Scoliosis (gerincferdülés)
Scheuermann kór (fiatalkorban fellépő csigolyanövekedési zavar)
– Egyéb csigolyadeformitások
– Tartási problémák, lapos hát

A Schroth terápia elemei: 

– Egyéni korrekciók tanítása
– Tartási kontroll
– Légzésterápia
– Testtudat fejlesztés
– Önkorrekció, önkontroll tanítása

Milyen korosztálynak ajánlott a kezelés?

A kezelhető elváltozások esetén bármely korosztálynak ajánlott a terápia, gyermekkortól idősebb korig. A kifejtett hatás életkor függvényében változhat. Minél fiatalabb a páciens, annál inkább van mód a deformitások korrigálására. Idősebb korban pedig azért hasznos a terápia, mert a gerincferdülés következtében kialakuló tüneteket csökkenti nagymértékben.

Az egyénre szabott gyakorlatokkal az elferdült gerincszakaszok visszaforgathatók, mivel a korrigált testhelyzetekben a helyes izomműködés fokozódik, így korrigálódik a hibás testtartás, a légző gyakorlatok hatására a csökkent működésű tüdőterületek beindulnak, csökkennek a mellkas deformitások.

Hogyan néz ki egy alap Schroth gyakorlat?

Minden páciens a görbületeinek megfelelően kapja a személyre szabott gyakorlatokat, így a deformitásai következtében nem megfelelően működő izmok, szalagok, nem megfelelően terhelődő ízületek a helyes működéshez szükséges ingereket fogják megkapni a gyakorlatok által. Mivel a bordákat is érinti az elváltozás, a személyre szabott gyógytorna nélkül a páciens minden egyes légvétellel erősíti a saját deformitását. Ennek kivédése érdekében speciális, három dimenziós, forgató légzés megtanulására van szükség, mellyel a deformitások ellen lehet hatni. A légzéstechnika megfelelő elsajátítása fontos része a hatásmechanizmusnak.


Arthuman Központ

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top