Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20
Kismama Derékfájás

Kismama gerinctorna, gerinctréning

kismama derékfájás

Mik a leggyakoribb mozgásszervi panaszok kismamák esetében?

1) Derékfájás

A szülés után jelentkező derékfájás leggyakoribb oka a terhesség folyamán rögzülő helytelen testtartás fennmaradása. A gyenge medencefenék-izomzat aláássa a törzs stabilitását. A túlsúly nagyobb terhet ró a gerincre. Az egyébként is meggyengült gerinc nagy igénybevételnek van kitéve a szülés után, és a baba gondozása kapcsán felmerülő új feladatok miatt is.

Az izomerősítő és streching gyakorlatok a szülés után 6, császármetszés után 8 héttel kezdhetők el.

JELENTKEZÉS

Jelentkezés Gyógytornára / Vizsgálatra

Foglaljon időpontot Online naptárunkban szakemberünkhöz!

A mozgásterápiás foglalkozások mind a várandósság ideje alatt, mind a szülés után végigkísérik a kismama testének változásait, jótékony hatással vannak az izmokra és megkönnyíthetik ezt a fontos időszakot minden nő számára. 
A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kismamáknál a középső trimeszterben a leggyakoribb a derék- és medence körüli fájdalom. Azoknál a kismamáknál pedig, akik már a terhesség előtt gerincpanaszokkal rendelkeztek, ez a fájdalom nagyobb mértékű, mint a terhesség előtt fájdalom mentes társaiknak. A fájdalommentes, kiegyensúlyozott várandóság érdekében javasoljuk, hogy már a tervezett terhesség előtt kezdje el terápiás programunkat.
 
A gerincterápiát, gerinctornát a szülést követően legkorábban 6 héttel javasolt folytatni, hogy a kismamák a szülés után fenntartsák a fájdalommentes állapotot, visszanyerjék kondíciójukat.

2) Nyakfájás

Terhesség alatt átrendeződik a test formája, szülés után az újszülött szoptatása és emelése okozza a nyaki, vállövi, háti régiók fájdalmas izomgörcsét, amely időben elkezdett lazító, nyújtó és erősítő nyak-, váll-, lapockatornával megelőzhető.

Kismama gerinctorna / gerinctréning

Miben segít a kismama gerinctorna / gerinctréning?

* Csökkenti vagy megszünteti a várandósság alatt kialakult ízületi, derék-, háti fájdalmakat, beleértve az ún. terhességi derékfájás tüneteit.
* Oldja a nyaki izmok feszülését, csökkenti vagy megszünteti a nyaki fájdalmat
* Javítja a közérzetet, oldja a felgyülemlett stresszt.
* Hozzájárul ahhoz, hogy a kismamák minél hamarabb visszanyerjék alakjukat, állóképességüket.

Kismama gerinctorna / gerinctréning menete

A tréninget szakképzett gyógytornász tartja, melynek időtartama 30 vagy 50 perc. A gerinctorna egyéni foglalkozás, melynek célja az egyéni tünetek kezelése, csökkentése, azaz a tréning teljesen személyre szabott.

A kismama gerinctréninget kizárólag orvosi ajánlással és orvosi jóváhagyással lehet végezni, legkorábban a szülés utáni 6. héttől.  A kismama gerinctorna előtt szükséges egy teljes körű személyi gerinc állapotfelmérés, hogy kiszűrjünk bármiféle egészségügyi kockázatot, illetve összeállíthassuk az állapotnak megfelelő leghatékonyabb, személyre szabott mozgásprogramot.

Jelentkezés kismama gerinctréningre

Hogyan jelentkezhet kismama gerinctréningre? (Rendelő címe: 1122 Budapest, Alkotás út 15.)

  1. Telefonon felhív minket a +36 30 190 7315-ös telefonszámon. Információt nyújtunk a kezelés menetéről, az 1. gerinctréning lehetséges időpontjáról.
  2. Emailt ír nekünk és mi visszahívjuk Önt, s válaszolunk minden felmerülő kérdésre. Email:
    arthuman@arthuman.hu
  3. Töltse ki az űrlapot! Mi visszahívjuk Önt, s válaszolunk minden felmerülő kérdésre

Mi fog történni a jelentkezést követően?

Időpontot egyeztetünk Önnel az első alkalomra, melynek során megvizsgálja Önt kollégánk és már rövid gyakorlatokat is ad Önnek az időtartam függvényében.


Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top