skip to Main Content

Szülés utáni mozgásszervi problémák

kismama derékfájás

Derékfájás

A szülés után jelentkező derékfájás leggyakoribb oka a terhesség folyamán rögzülő helytelen testtartás fennmaradása. A gyenge medencefenék-izomzat aláássa a törzs stabilitását. A túlsúly nagyobb terhet ró a gerincre. Az egyébként is meggyengült gerinc nagy igénybevételnek van kitéve a szülés után, és a baba gondozása kapcsán felmerülő új feladatok miatt is.
 

Az izomerősítő és streching gyakorlatok a szülés után 6, császármetszés után 8 héttel kezdhetők el.

A mozgásterápiás foglalkozások mind a várandósság ideje alatt, mind a szülés után végigkísérik a kismama testének változásait, jótékony hatással vannak az izmokra és megkönnyíthetik ezt a fontos időszakot minden nő számára. 
A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kismamáknál a középső trimeszterben a leggyakoribb a derék- és medence körüli fájdalom. Azoknál a kismamáknál pedig, akik már a terhesség előtt gerincpanaszokkal rendelkeztek, ez a fájdalom nagyobb mértékű, mint a terhesség előtt fájdalom mentes társaiknak. A fájdalommentes, kiegyensúlyozott várandóság érdekében javasoljuk, hogy már a tervezett terhesség előtt kezdje el terápiás programunkat.
 
A gerincterápiát, gerinctornát a szülést követően legkorábban 6 héttel javasolt folytatni, hogy a kismamák a szülés után fenntartsák a fájdalommentes állapotot, visszanyerjék kondíciójukat.

Nyakfájás

Terhesség alatt átrendeződik a test formája, szülés után az újszülött szoptatása és emelése okozza a nyaki, vállövi, háti régiók fájdalmas izomgörcsét, amely időben elkezdett lazító, nyújtó és erősítő nyak-, váll-, lapockatornával megelőzhető.

Kismama gerinctorna / gerinctréning

Miben segít a kismama gerinctorna / gerinctréning?

* Csökkenti vagy megszünteti a várandósság alatt kialakult ízületi, derék-, háti fájdalmakat, beleértve az ún. terhességi derékfájás tüneteit.
* Oldja a nyaki izmok feszülését, csökkenti vagy megszünteti a nyaki fájdalmat
* Javítja a közérzetet, oldja a felgyülemlett stresszt.
* Hozzájárul ahhoz, hogy a kismamák minél hamarabb visszanyerjék alakjukat, állóképességüket.

Kismama gerinctorna / gerinctréning menete

A tréninget szakképzett gyógytornász tartja, melynek időtartama 30 vagy 50 perc. A gerinctorna egyéni foglalkozás, melynek célja az egyéni tünetek kezelése, csökkentése, azaz a tréning teljesen személyre szabott.

A kismama gerinctréninget kizárólag orvosi ajánlással és orvosi jóváhagyással lehet végezni, legkorábban a szülés utáni 6. héttől.  A kismama gerinctorna előtt szükséges egy teljes körű személyi gerinc állapotfelmérés, hogy kiszűrjünk bármiféle egészségügyi kockázatot, illetve összeállíthassuk az állapotnak megfelelő leghatékonyabb, személyre szabott mozgásprogramot.

Jelentkezés kismama gerinctréninget megelőző állapotfelmérésre


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top