skip to Main Content

Szülés utáni mozgásszervi problémák

kismama derékfájás

Derékfájás

A szülés után jelentkező derékfájás leggyakoribb oka a terhesség folyamán rögzülő helytelen testtartás fennmaradása. A gyenge medencefenék-izomzat aláássa a törzs stabilitását. A túlsúly nagyobb terhet ró a gerincre. Az egyébként is meggyengült gerinc nagy igénybevételnek van kitéve a szülés után, és a baba gondozása kapcsán felmerülő új feladatok miatt is.
 

Az izomerősítő és streching gyakorlatok a szülés után 6, császármetszés után 8 héttel kezdhetők el.

A mozgásterápiás foglalkozások mind a várandósság ideje alatt, mind a szülés után végigkísérik a kismama testének változásait, jótékony hatással vannak az izmokra és megkönnyíthetik ezt a fontos időszakot minden nő számára. 
A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kismamáknál a középső trimeszterben a leggyakoribb a derék- és medence körüli fájdalom. Azoknál a kismamáknál pedig, akik már a terhesség előtt gerincpanaszokkal rendelkeztek, ez a fájdalom nagyobb mértékű, mint a terhesség előtt fájdalom mentes társaiknak. A fájdalommentes, kiegyensúlyozott várandóság érdekében javasoljuk, hogy már a tervezett terhesség előtt kezdje el terápiás programunkat.
 
A gerincterápiát, gerinctornát a szülést követően legkorábban 6 héttel javasolt folytatni, hogy a kismamák a szülés után fenntartsák a fájdalommentes állapotot, visszanyerjék kondíciójukat.

Nyakfájás

Terhesség alatt átrendeződik a test formája, szülés után az újszülött szoptatása és emelése okozza a nyaki, vállövi, háti régiók fájdalmas izomgörcsét, amely időben elkezdett lazító, nyújtó és erősítő nyak-, váll-, lapockatornával megelőzhető.

Kismama gerinctorna / gerinctréning

Miben segít a kismama gerinctorna / gerinctréning?

* Csökkenti vagy megszünteti a várandósság alatt kialakult ízületi, derék-, háti fájdalmakat, beleértve az ún. terhességi derékfájás tüneteit.
* Oldja a nyaki izmok feszülését, csökkenti vagy megszünteti a nyaki fájdalmat
* Javítja a közérzetet, oldja a felgyülemlett stresszt.
* Hozzájárul ahhoz, hogy a kismamák minél hamarabb visszanyerjék alakjukat, állóképességüket.

Kismama gerinctorna / gerinctréning menete

A tréninget szakképzett gyógytornász tartja, melynek időtartama 30 vagy 50 perc. A gerinctorna egyéni foglalkozás, melynek célja az egyéni tünetek kezelése, csökkentése, azaz a tréning teljesen személyre szabott.

A kismama gerinctréninget kizárólag orvosi ajánlással és orvosi jóváhagyással lehet végezni, legkorábban a szülés utáni 6. héttől.  A kismama gerinctorna előtt szükséges egy teljes körű személyi gerinc állapotfelmérés, hogy kiszűrjünk bármiféle egészségügyi kockázatot, illetve összeállíthassuk az állapotnak megfelelő leghatékonyabb, személyre szabott mozgásprogramot.

Jelentkezés kismama gerinctréninget megelőző állapotfelmérésre


A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top