Hogyan előzhető meg az ízületi fájdalom? - Arthuman Központ Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20
A Karzsibbadás Mögött TOS Szindróma Is állhat!

Hogyan előzhető meg az ízületi fájdalom?

A karzsibbadás mögött TOS szindróma is állhat!Az ízületi fájdalom sokakat érintő panasz. Az ízületet érintő betegségek két nagy csoportra oszthatóak, melyek a gyulladásos, valamint a kopásos (vagy más néven degeneratív) ízületi megbetegedések.

Mit tehetünk az ízületi betegségek kialakulásának megelőzése érdekében?

1. Ízületeink egészségének megőrzéséhez nélkülözhetetlen a rendszeresen végzett TESTMOZGÁS. Ízületeket kímélő mozgásformák pl.: gyógytorna, vízi gimnasztika, sífutás, úszás.

2. Bizonyos ÁSVÁNYI ANYAGOK és VITAMINOK hiánya nagyban hozzájárul a betegek állapotának romlásához. A C- és E-vitamin, a ß-karotin, valamint a szelén, a cink, a réz és a vas szedése antioxidáns tulajdonságuk miatt lehet előnyös. Az omega-3 zsírsavak gyulladácsökkentő hatásuknál fogva segítenek a panaszok mérséklésében. A legfrissebb kutatások szerint a reumás ízületi gyulladás kialakulásában pedig a D-vitamin hiány játszik fontos szerepet.

3. Az úgynevezett PORCVÉDŐ SZEREK gátolják az ízületi porcok lebomlását és elősegítik az újjáépülésüket. A glükozamin, a kondroitin és az MSM elősegítik a porc egészséges szerkezetének megőrzését és az ízületek normál működését.

4. Figyeljünk a TESTSÚLYUNKRA, ami sajnos hatással lehet ízületeink állapotára is. Egyik legfontosabb dolog a testsúly normalizálása, ugyanis a túlzott és egyenetlen terhelés során a kopásos folyamat előbb beindul. Ne feledje, az egyik leghasznosabb ízületkímélő mozgásforma a gyógytorna.

Gyógytorna megoldást keres?


Arthuman Központ

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

streching torna