Lelki okok nyakfájás hátterében! Mik lehetnek ezek az okok? - Arthuman Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20
Nyakfájás

Lelki okok nyakfájás hátterében! Mik lehetnek ezek az okok?

Lelki okok a nyakfájás hátterében

A nyakfájásnak, mint minden betegségnek érdemes megvizsgálni a fizikai és a lehetséges lelki okait is. A valódi lelki okok megtalálása gyakran nem egyszerű, a feloldás pedig nem megy azonnal, olykor szakember segítségére is szükség lehet.

Nézzük, milyen lelki konfliktusok húzódhatnak meg a nyakfájás hátterében!

1) Nehezemre esik lenyelni valamit

Mivel a torok a nyakban helyezkedik el, ha nehezére esik bizonyos dolgok lenyelése, ám ezt mégis meg kell tenni, feszültséget, fájdalmat érezhet ezen a területen. Mivel itt található a kommunikáció energiaközpontja, lehet, hogy gyakran kényszerül olyan szavak kimondására, melyekkel nem ért egyet.

2) Menekülés

Az is lehet, hogy egy olyan kellemetlen helyzet elől szeretne menekülni, amellyel szemben ki kellene fejezni a véleményét, állást kellene foglalni. Ha úgy érzi, talán ez áll a háttérben, vizsgálja meg, melyik irányba nem akar nézni, vagy mi az a dolog, amit nem hajlandó meglátni, elmondani vagy megtenni.

3) Rugalmatlanság, szégyen

nyakfájásA nyaki izmai összehúzódnak, a nyaka megmerevedik, ennek következtében pedig nem tudja elfordítani a fejét. A rugalmasság hiánya számos dologban megakadályozhatja. Lehetséges, hogy van egy személy, dolog vagy helyzet, amire vágyik, ugyanakkor ezt a vágyat nem szeretné megvalósulva látni a félénkség, szégyenérzés vagy túl erőteljes, szigorú erkölcsi érzék miatt. Ha ezeket tudatosítja magában, könnyebben oldódik majd a feszültség a nyakban.

A nyakfájás oldása, kezelése fizikai szinten megfelelő gyógytornával történik.

Hogyan működik a rendelői gyógytorna és hol lehet igénybe venni?

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői gyógytornát és a házi gyógytornát is.

Szaketerápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. SchrothMcKenzieDorn terápia stb.) szakemberek, eszközök rendelőnkben állnak rendelkezésre. Járóképes beteg esetén sport- és baleseti rehabilitációs gyógytorna rendelőnkben is előrhető, nem csak házi ellátásban. Rendelői gyógytorna esetén a kezelést mozgásszervi állapotfelmérés előzi meg, ami a gyógytornával együtt (is) megvalósítható.

Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Helyszín: Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15., és 1113 Budapest, Kökörcsin utca 19.

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/
Tel: 06-30-190-7315

Házi gyógytorna és online gyógytorna

Több helyszínen az Ön otthonában és online formában pedig helyszíntől függetlenül tudunk egyéni gyógytornát biztosítani.

Árak és finanszírozás

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találja. SZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Email: arthuman@arthuman.hu 
Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/

Arthuman Központ

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

streching torna