skip to Main Content

Lelki okok nyakfájás hátterében! Mik lehetnek ezek az okok?

nyakfájásA nyakfájásnak, mint minden betegségnek érdemes megvizsgálni a fizikai és a lehetséges lelki okait is. A valódi lelki okok megtalálása gyakran nem egyszerű, a feloldás pedig nem megy azonnal, olykor szakember segítségére is szükség lehet.

Nézzük, milyen lelki konfliktusok húzódhatnak meg a nyakfájás hátterében!

1) Nehezemre esik lenyelni valamit

Mivel a torok a nyakban helyezkedik el, ha nehezére esik bizonyos dolgok lenyelése, ám ezt mégis meg kell tenni, feszültséget, fájdalmat érezhet ezen a területen. Mivel itt található a kommunikáció energiaközpontja, lehet, hogy gyakran kényszerül olyan szavak kimondására, melyekkel nem ért egyet.

2) Menekülés

Az is lehet, hogy egy olyan kellemetlen helyzet elől szeretne menekülni, amellyel szemben ki kellene fejezni a véleményét, állást kellene foglalni. Ha úgy érzi, talán ez áll a háttérben, vizsgálja meg, melyik irányba nem akar nézni, vagy mi az a dolog, amit nem hajlandó meglátni, elmondani vagy megtenni.

3) Rugalmatlanság, szégyen

A nyaki izmai összehúzódnak, a nyaka megmerevedik, ennek következtében pedig nem tudja elfordítani a fejét. A rugalmasság hiánya számos dologban megakadályozhatja. Lehetséges, hogy van egy személy, dolog vagy helyzet, amire vágyik, ugyanakkor ezt a vágyat nem szeretné megvalósulva látni a félénkség, szégyenérzés vagy túl erőteljes, szigorú erkölcsi érzék miatt. Ha ezeket tudatosítja magában, könnyebben oldódik majd a feszültség a nyakban.

A nyakfájás oldása, kezelése fizikai szinten megfelelő gyógytornával történik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top