skip to Main Content

Csökkenti a vérnyomást a vörösáfonyalé!

Csökkenti a vérnyomást a vörösáfonyalé!Az alacsony kalóriatartalmú vörösáfonyalé rendszeres fogyasztása segíthet kordában tartani a magas vérnyomást, derült ki az Amerikai Szív Szövetség friss tanulmányból.

A vörösáfonyalé jótékony hatásait vizsgáló kísérletben a résztvevők egy előre meghatározott étrend részeként nyolc héten keresztül vagy alacsony kalóriatartalmú áfonyalevet, vagy hatóanyag nélküli placebót tartalmazó italt kaptak. A kutatók, Janet Novotny vezetésével a vizsgálat kezdetén, félidőben és a kísérlet végén is ellenőrizték a résztvevők vérnyomását.
Borban is ott az igazság

Nyolc hét után az áfonyalevet fogyasztók vérnyomása az átlag 121/73 higanymilliméteres értékről 118/70-re csökkent. A placebót fogyasztó csoportban a vérnyomásértékek nem változtak. A tudósok szerint a vörösáfonyalé magas antioxidáns-tartalmának köszönheti egészségvédő hatásait. Ezek az antioxidánsok más potenciálisan vérnyomáscsökkentő élelmiszerekben – gyümölcsök, tea, bor – is megtalálhatók. (Forrás:  Medipress)

Ha tetszenek anyagaink, akkor ezek is édekelhetik:

dr Kriston Ildikó

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, illetve szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top