A dietetikai tanácsadás során cél egy személyre szabott táplálkozási terv kialakítása, mely megfelel a páciens…

Csökkenti a vérnyomást a vörösáfonyalé!
Az alacsony kalóriatartalmú vörösáfonyalé rendszeres fogyasztása segíthet kordában tartani a magas vérnyomást, derült ki az Amerikai Szív Szövetség friss tanulmányból.
A vörösáfonyalé jótékony hatásait vizsgáló kísérletben a résztvevők egy előre meghatározott étrend részeként nyolc héten keresztül vagy alacsony kalóriatartalmú áfonyalevet, vagy hatóanyag nélküli placebót tartalmazó italt kaptak. A kutatók, Janet Novotny vezetésével a vizsgálat kezdetén, félidőben és a kísérlet végén is ellenőrizték a résztvevők vérnyomását.
Borban is ott az igazság
Nyolc hét után az áfonyalevet fogyasztók vérnyomása az átlag 121/73 higanymilliméteres értékről 118/70-re csökkent. A placebót fogyasztó csoportban a vérnyomásértékek nem változtak. A tudósok szerint a vörösáfonyalé magas antioxidáns-tartalmának köszönheti egészségvédő hatásait. Ezek az antioxidánsok más potenciálisan vérnyomáscsökkentő élelmiszerekben – gyümölcsök, tea, bor – is megtalálhatók. (Forrás: Medipress)
Ha tetszenek anyagaink, akkor ezek is édekelhetik:
A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett