Kevesebb az elhízott az optimista emberek között! - ArtHuman Központ Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20

Kevesebb az elhízott az optimista emberek között!

Kevesebb az elhízott az optimista emberek között!Azok, akik úgy érzik képesek irányítani az életüket, sokkal egészségesebben étkeznek és többet is sportolnak, sőt kevesebbet isznak és dohányoznak – derült ki egy ausztrál kutatásból.

Úgy tűnik, hogy a személyiség és a magatartás is számít az egészséges életmód, és a pozitívabb életvezetés szempontjából. A Melbourne Egyetem munkatársai Deborah Cobb-Clark vezetésével több mint 7000 embertől származó adatok elemzése során a személyiségtípusokat vetették össze a testmozgás mértékével és az egészséges táplálkozási szokásokkal.

"Az eredményeink azt mutatják, hogy közvetlen kapcsolat áll fenn a személyiségtípus és az egészséges életmód között" – mondta a kutató. Az, aki magabiztosan áll az életéhez, sokkal egészségesebben él és étkezik, ami magába foglalja azt is, hogy esetleg kevesebbet vagy egyáltalán nem dohányzik, és mértékletesen iszik. Az adatok szerint ennek az ellenkezője is igaz, aki ugyanis úgy véli, hogy az életét a sors, vagy valamilyen más külső tényező irányítja, hajlamosabb az egészségtelenebb életmódra is.

Megfékezni az elhízásjárványt

Az eredmények a szakemberek szerint segíthetnek a közegészségügyi politikai kérdések megvitatása során, például az elhízás elleni harcban. A kutatók szerint ugyanis az elhízásjárvány megfékezése során a fő feladat a pszichés szempontok megértése, mivel csupán az emberek tájékoztatása nem elegendő. A tanulmányból az is kiderült, hogy a megszólítási stratégiának nemenként is különböznie kell, mivel, ahogy a kutatók fogalmaztak, ami működhet a nőknél, az hatástalan lehet a férfiaknál.
(Forrás: Medipress)

Az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzátartozik. Kérje INGYENES gerinctorna gyakorlatainkat!

Név: *
Email: *
Város:  

dr Kriston Ildikó

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, táplálkozási tanácsadó és szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna alap lépések

10 gerinctorna alap lépés az otthoni tornához 

streching torna

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

streching torna