Hogyan legyünk jó probléma-megoldók? - Arthuman Központ Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20

Hogyan legyünk jó probléma-megoldók?

A negatív érzéseken való túlzott rágódás és merengés csak rontja a problémamegoldó képességet, de ebben segíthet a figyelemelterelés, derült ki a Maine Egyetem Pszichológiai Tanszékének kutatásából.

Igaznak látszik a sokat hangoztatott közhely, miszerint a nagy döntésekre aludni kell egyet. Vagy legalábbis elszakadni az adott témától kicsit. A kutatásba 51 önkéntest vontak be, akikkel a vizsgálat elején megnézettek egy szomorú hangulatú filmet. Ezek után két csoportra osztották őket a kísérletet végző tudósok. Az első csoport résztvevőinek azonnal meg kellett oldaniuk egy feladatot, míg a másik csoport tagjainak a figyelmét elterelték és hagytak nekik időt a megoldandó feladat elvégzése előtt. Az eredmények pedig kimutatták, hogy a második csoport tagjai jobban teljesítették a feladatot.

Az időzítés a kulcs

A kutatók szerint éppen ezért a problémamegoldás során az időzítés kritikus lehet, ha ugyanis negatív érzelmeinken rágódunk, akkor sokkal rosszabbul fogunk teljesíteni. Kutatók úgy vélik, hogy az eredmények segíthetnek abban, hogy jobb problémamegoldó stratégiát válasszunk, és mélyebb betekintést nyújthatnak a depresszió és a problémákon való tépelődés közötti kapcsolatba. A tanulmány a Cognitive Therapy and Research nevű lapban jelent meg. (Forrás: Medipress)

Az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzátartozik. Kérje INGYENES gerinctorna gyakorlatainkat!

Név: *
Email: *
Város:  

dr Kriston Ildikó

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, táplálkozási tanácsadó és szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

streching torna