Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20
Senior Torna

Mozgás 50 felett? Milyen mozgásformát válasszunk?

Mozgás 50 felett

Igen, nagyon fontos! Sokan vannak, akik szép fokozatosan leállnak a sportolással, mozgással, mások pedig sohasem éltek sportos életmódot. Különböző okok vezethetnek oda, hogy szervezetünknek egyre inkább szüksége lesz a mozgásra és fontolgatjuk is a kezdést. Íme néhány jótanács és mozgásforma, amiket érdemes számításba venni!

A mozgás 50 felett is, mint minden életkorban, hatással van a testsúlyra, javítja a hangulatot és a szív és érrendszerre is kedvezően hat. Javítja az erőnlétet, kedvező hatással van csontritkulás esetén is.

Nézzük, milyen sportokat érdemes fontolóra venni?

Azaz mozgás 50 felett is lehetséges!

Nordic walking

A Nordic Walking lényege, hogy egy pár speciális bot és egy különleges gyaloglótechnika segítségével rendkívül hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthetjük állóképességünket, izomerőnket, mozgáskoordinációnkat.

Úszás

A csontrendszernek hihetetlenül jót tesz a rendszeres úszás, idősebb korban főleg a hátúszás. A víz felhajtóereje révén megváltozik ugyanis az ízületekre ható terhelés.

Gerinctorna

A gerinc erősítésére minden korosztálynak nagy hangsúlyt kellene fordítania, a sok ülőmunka, a mozgásszegény életmód ugyanis előbb-utóbb erőteljesen érezteti a hatását. 50 felett érdemes olyan csoportot választani, ahol a senior tornán figyelembe veszik az életkori sajátosságokat is.

Kerékpározás

Bárki számára elérhető és szabadban végezhető mozgásforma. Hátránya, hogy a felső testfelet kevésbé mozgatja meg, illetve térdízületi betegségek esetén nem ajánlott.

Hogyan működik a rendelői gyógytorna és hol lehet igénybe venni?

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői gyógytornát és a házi gyógytornát is.

Szaketerápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. SchrothMcKenzieDorn terápia stb.) szakemberek, eszközök rendelőnkben állnak rendelkezésre. Járóképes beteg esetén sport- és baleseti rehabilitációs gyógytorna rendelőnkben is előrhető, nem csak házi ellátásban. Rendelői gyógytorna esetén a kezelést mozgásszervi állapotfelmérés előzi meg, ami a gyógytornával együtt (is) megvalósítható.

Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Helyszín: Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15. , 1113 Budapest, Kökörcsin utca 19.

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/
Tel: 06-30-190-7315

Házi gyógytorna és online gyógytorna

Több helyszínen az Ön otthonában és online formában pedig helyszíntől függetlenül tudunk egyéni gyógytornát biztosítani.

Árak és finanszírozás

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találjaSZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Email: arthuman@arthuman.hu 
Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/


Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top