Mozgás 50 felett? Milyen mozgásformát válasszunk? - Arthuman Központ Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20
Senior Torna

Mozgás 50 felett? Milyen mozgásformát válasszunk?

Mozgás 50 felett

Igen, nagyon fontos! Sokan vannak, akik szép fokozatosan leállnak a sportolással, mozgással, mások pedig sohasem éltek sportos életmódot. Különböző okok vezethetnek oda, hogy szervezetünknek egyre inkább szüksége lesz a mozgásra és fontolgatjuk is a kezdést. Íme néhány jótanács és mozgásforma, amiket érdemes számításba venni!

A mozgás 50 felett is, mint minden életkorban, hatással van a testsúlyra, javítja a hangulatot és a szív és érrendszerre is kedvezően hat. Javítja az erőnlétet, kedvező hatással van csontritkulás esetén is.

Nézzük, milyen sportokat érdemes fontolóra venni?

Azaz mozgás 50 felett is lehetséges!

Nordic walking

A Nordic Walking lényege, hogy egy pár speciális bot és egy különleges gyaloglótechnika segítségével rendkívül hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthetjük állóképességünket, izomerőnket, mozgáskoordinációnkat.

Úszás

A csontrendszernek hihetetlenül jót tesz a rendszeres úszás, idősebb korban főleg a hátúszás. A víz felhajtóereje révén megváltozik ugyanis az ízületekre ható terhelés.

Gerinctorna

A gerinc erősítésére minden korosztálynak nagy hangsúlyt kellene fordítania, a sok ülőmunka, a mozgásszegény életmód ugyanis előbb-utóbb erőteljesen érezteti a hatását. 50 felett érdemes olyan csoportot választani, ahol a senior tornán figyelembe veszik az életkori sajátosságokat is.

Kerékpározás

Bárki számára elérhető és szabadban végezhető mozgásforma. Hátránya, hogy a felső testfelet kevésbé mozgatja meg, illetve térdízületi betegségek esetén nem ajánlott.

Hogyan működik a rendelői gyógytorna és hol lehet igénybe venni?

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői gyógytornát és a házi gyógytornát is.

Szaketerápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. SchrothMcKenzieDorn terápia stb.) szakemberek, eszközök rendelőnkben állnak rendelkezésre. Járóképes beteg esetén sport- és baleseti rehabilitációs gyógytorna rendelőnkben is előrhető, nem csak házi ellátásban. Rendelői gyógytorna esetén a kezelést mozgásszervi állapotfelmérés előzi meg, ami a gyógytornával együtt (is) megvalósítható.

Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Helyszín: Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15. , 1113 Budapest, Kökörcsin utca 19.

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/
Tel: 06-30-190-7315

Házi gyógytorna és online gyógytorna

Több helyszínen az Ön otthonában és online formában pedig helyszíntől függetlenül tudunk egyéni gyógytornát biztosítani.

Árak és finanszírozás

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találjaSZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Email: arthuman@arthuman.hu 
Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/


Arthuman Központ

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

streching torna