Milyen hatása van a manudulának? - ArtHuman Központ Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20
Milyen Hatása Van A Manudulának?

Milyen hatása van a mandulának?

Milyen hatása van a mandulának?A mandulafa csonthéjas termése a mandula, a világ összes olajos magja közül a legősibb és legismertebb. Sokak szerint napi 4-5 szem mandula elfogyasztásával betegségek sorát tarthatjuk távol magunktól.
 
A mandulát legjobb megelőzésként fogyasztunk, plusz azért mert finom! Olyan ásványokat is tartalmaz, amelyekből kevésre van szüksége a szervezetünknek, de ha lehet minden nap fogyasszunk egy keveset belőle, és egy egész sor betegséget megelőzhetünk.
  • Szabályozza a koleszterin szintet: Naponta folyamatosan fogyasztunk néhány mandulát ezzel megelőzhetjük a koleszterin képződését és lerakodását az erekben, mert a test elegendő esszenciális zsírhoz jut a mandulából.
  • Máj és hasnyálmirigy: A benne található fehérje és tápanyag legjobban megegyezik az anyatej összetételével.
  • Emésztési zavarok esetén: A gyakori emésztési zavar esetében a mandula hat a belek működésére is. A nagymennyiségű nélkülözhetetlen zsír tartalma megelőzőzi, illetve gyógyítja a székrekedést is.
  • Antioxidáns: E vitamin tartalma megakadályozza a véredényekben a lerakodást, és a testet megszabadítja az oxigén szabad gyököktől, az A és a C vitaminokkal együtt.
  • Csonterősítő: Kalcium tartalmánál fogva rendkívül jó csonterősítő, mert nagy mennyiségben fordul elő benne a magnézium és a foszfor is. A három elem együtt erős csontot biztosít és jó fogakat.
  • Szabályozza a szív munkáját: Ezt ugyancsak a kalciumnak magnéziumnak és a káliumnak köszönhetően. A benne levő ásványok megerősítik a véredények falait.
  • Gyenge tüdő, köhögés, meghűlés esetén: A mandula kellemes üdítőként hat a meghűléses betegségekre. Különösen a gyenge tüdőt serkenti jobb működésre, valamint az egész légzőszervet.

Felhasználása rendkívül sokrétű. Közismert bőrtápláló hatása miatt a kozmetikai ipar is előszeretettel hasznosítja arckrémek, testápolók, bőrradírok, stb. alkotójaként.

A gasztronómia területén is közkedvelt. Fogyaszthatjuk nyersen, felhasználhatjuk sütemények díszeként, a cukrászatban a közkedvelt marcipán alapanyaga. Ízesíthetünk vele sülteket vagy köreteket. Az alkoholipar likőr gyártására használja.

A tapasztalatok szerint legjobb, ha a mandulát mindennap fogyasztva megelőzésre használjuk. Olyan fontos ásványi anyagokat tartalmaz, melyekből a szervezetünk minimális mennyiséget igényel, de hiányuk több betegség okozója is lehet.

Az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzátartozik. Kérje INGYENES gerinctorna gyakorlatainkat!

 

Név: *
Email: *
Város:  

 

Arthuman Központ

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna alap lépések

10 gerinctorna alap lépés az otthoni tornához 

streching torna

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

streching torna