A dietetikai tanácsadás során cél egy személyre szabott táplálkozási terv kialakítása, mely megfelel a páciens…

Milyen hatása van a mandulának?

A mandulát legjobb megelőzésként fogyasztunk, plusz azért mert finom! Olyan ásványokat is tartalmaz, amelyekből kevésre van szüksége a szervezetünknek, de ha lehet minden nap fogyasszunk egy keveset belőle, és egy egész sor betegséget megelőzhetünk.
- Szabályozza a koleszterin szintet: Naponta folyamatosan fogyasztunk néhány mandulát ezzel megelőzhetjük a koleszterin képződését és lerakodását az erekben, mert a test elegendő esszenciális zsírhoz jut a mandulából.
- Máj és hasnyálmirigy: A benne található fehérje és tápanyag legjobban megegyezik az anyatej összetételével.
- Emésztési zavarok esetén: A gyakori emésztési zavar esetében a mandula hat a belek működésére is. A nagymennyiségű nélkülözhetetlen zsír tartalma megelőzőzi, illetve gyógyítja a székrekedést is.
- Antioxidáns: E vitamin tartalma megakadályozza a véredényekben a lerakodást, és a testet megszabadítja az oxigén szabad gyököktől, az A és a C vitaminokkal együtt.
- Csonterősítő: Kalcium tartalmánál fogva rendkívül jó csonterősítő, mert nagy mennyiségben fordul elő benne a magnézium és a foszfor is. A három elem együtt erős csontot biztosít és jó fogakat.
- Szabályozza a szív munkáját: Ezt ugyancsak a kalciumnak magnéziumnak és a káliumnak köszönhetően. A benne levő ásványok megerősítik a véredények falait.
- Gyenge tüdő, köhögés, meghűlés esetén: A mandula kellemes üdítőként hat a meghűléses betegségekre. Különösen a gyenge tüdőt serkenti jobb működésre, valamint az egész légzőszervet.
Felhasználása rendkívül sokrétű. Közismert bőrtápláló hatása miatt a kozmetikai ipar is előszeretettel hasznosítja arckrémek, testápolók, bőrradírok, stb. alkotójaként.
A gasztronómia területén is közkedvelt. Fogyaszthatjuk nyersen, felhasználhatjuk sütemények díszeként, a cukrászatban a közkedvelt marcipán alapanyaga. Ízesíthetünk vele sülteket vagy köreteket. Az alkoholipar likőr gyártására használja.
A tapasztalatok szerint legjobb, ha a mandulát mindennap fogyasztva megelőzésre használjuk. Olyan fontos ásványi anyagokat tartalmaz, melyekből a szervezetünk minimális mennyiséget igényel, de hiányuk több betegség okozója is lehet.
A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett