Milyen érzésekkel jár a becsípődött ideg? - Arthuman Központ Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20
Idegbecsípődés

Milyen érzésekkel jár a becsípődött ideg?

A becsípődött ideg általában fájdalommal jár. Ha egy ágyéki ideg becsípődik, akkor a helyi fájdalom kezd sugározni valamelyik, esetleg mindkét alsó végtagba. Ezt a folyamatot nevezik isiásznak. Idegbecsípődés létrejöhet a nyaki szakaszon is, akkor a fájdalom a karokba sugárzik. A fájdalom társulhat izomgörcsökkel, égő, bizsergő érzéssel, esetleg zsibbadással, hideg és meleg érzettel.

Mit tehetünk otthon az idegbecsípődés enyhítésére?

idegbecsípődés 1) Hideg és meleg kezelés alkalmazása

Aa hideg és a meleg váltott kezelése jótékony hatással lehet a fájó testrészre. A jegelést és a forró vizes palackot 20-20 percenkénti váltásban cserélhetjük, s ez a behatás jót tesz az ideggyököknek. Figyeljünk arra, hogy sem a jeget, sem a meleget nem szabad közvetlenül a bőrre tenni, mert felületi sérülést okozhatnak, célszerű azokat törülközőbe csavarva alkalmazni.

2) Helyi masszázs

A becsípődött ideget körülvevő izmok is szűkíthetik az ideg férőhelyét. A masszázs ellazítja az izmokat, oldja a szűkületet, segíti a fájdalom csökkentését. Használhatunk kézi masszírozó készüléket is.

3) A séta

A séta, mint szolíd mozgásforma nem csak az általános kondíciónkat javítja, de a fájdalmat is enyhítheti. Az orvosok ma már nem a korábban nészerű “ágynyugalmat” javasolják, hanem a célzott gyakorlatok (pl.: gyógytorna) mellett a napi rutinban végzett mozgásokat és nyújtásokat is ajánlják.

MIKOR FORDULJUNK SZAKEMBERHEZ?

Ha a fenti otthon is használható technikák alkalmazásának ellenére a fájdalom több napja fennáll, akkor érdemes orvoshoz fordulni. Akkor is javasolt orvoshoz menni, ha hirtelen végtaggyengeség, esetleg bénulás, elmélyülő zsibbadás vagy érzészavar lép fel, továbbá, ha széklet, vagy vizelet tartási vagy indítási zavarok lépnek fel.

KEZELÉSI MEGOLDÁS GYÓGYTORNÁVAL

Személyre szabott gyógytorna.

Ha tetszenek anyagaink, akkor ezek is édekelhetik:

Arthuman Központ

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 2 hozzászólás érkezett

  1. Visszatérő ideggyulladásom van a derekamba egy izületi csomótól. íííön szerint ezt műteni kellene, vagy tornával tudnék rajta segíteni. Menni most nem tudok Önökhöz, mert a távolság az ellenségem, és olyan fájdalmaim vannak amit már ember szó nélkül nem visel el.
    De elfogadnék pár tanácsot és folytatom az önöknél tanult gerinctornát.
    Aztán jövök is, csak legyek olyan állapotban. Vidéken élek, de már voltam ott.
    Nagyon várom a megmentő segítséget.!!

    1. Kedves Ida! Mindenképp orvosi vizsgálatra lenne szükség és ez alapján a gyulladás csökkentésére. Ezt követően lehet megpróbálni a gyógytornát, illetve annak valamelyik fajtáját. Addig, amíg a gyulladás miatt ilyen állapotban van, más lehetőség nem nagyon jöhet szóba. Mindenképp forduljon orvoshoz mielőbb a panaszával!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna alap lépések

10 gerinctorna alap lépés az otthoni tornához 

streching torna

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

streching torna