A rossz táplálkozás rontja az iskolai teljesítményt - Arthuman Központ Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20
A Rossz Táplálkozás Rontja Az Iskolai Teljesítményt

A rossz táplálkozás rontja az iskolai teljesítményt

A rossz táplálkozás rontja az iskolai teljesítménytA világon minden negyedik gyermek annyira alultáplált, hogy ezzel tanulmányi eredményét kockáztatja, a hiányos étrend súlyosan károsíthatja a kicsik olvasási és íráskészségét – derül ki a Save the Children brit jótékonysági szervezet tanulmányából.

A helytelenül étkező gyerekek visszafordíthatatlan károsodást szenvednek, kisebb termetűek és gyengébbek, és agyi fejlődésük is visszamaradhat – idéz a tanulmányból a BBC hírszolgálata.

A Save the Children azt kéri, hogy a G8-ak vezetői, akik a jövő hónapban Észak-Írországban találkoznak, kiemelten foglalkozzanak az alultápláltság elleni küzdelemmel.

A jelentés etióp, indiai, perui és vietnami gyerekek ezrei körében végzett vizsgálatokon alapul. Kimutatja, 19 százalékkal valószínűbb, hogy a hiányos táplálkozás következtében vézna gyermekek hibásan olvasnak el egyszerű mondatokat, például "A nap süt" vagy "Szeretem a kutyákat"-típusúakat, mint kiegyensúlyozott étrenden élő társaik. Felnőtt korukban 20 százalékkal is kevesebbet kereshetnek, az alultápláltság gazdasági hatása pedig 125 milliárd dollárra rúghat.

"A rossz étkezés a fejlődő országokban számolás- és írástudatlansághoz vezet, ráadásul gátolja a gyermekhalandóság elleni küzdelmet" – mondta Jasmine Whitbread, a Save the Children International vezetője. "A krónikus alultápláltság hatásaitól a világon minden negyedik gyermek szenved, sok millió fiatal élet forog veszélyben."

A G8-ak találkozóját megelőzően, június 8-án a brit kormány táplálkozási konferenciát szervez, amelynek napirendjén szerepel, hogy számos afrikai országnak van szüksége saját élelmezési tervre. "A konferencián részt vevő vezetőknek végre "szembe kell nézniük az alultápláltság okozta válsággal és fel kell venniük a harcot ellene" – mondta Jasmine Whitbread. (Forrás: MTI)

Az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzátartozik. Kérje INGYENES gerinctorna gyakorlatainkat!

 

Név: *
Email: *
Város:  

 

Arthuman Központ

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna alap lépések

10 gerinctorna alap lépés az otthoni tornához 

streching torna

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

streching torna