Valóban gátolja az áfonya a fertőzéseket? - ArtHuman Központ Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20

Valóban gátolja az áfonya a fertőzéseket?

Valóban gátolja az áfonyalé a fertőzéseket?

Az áfonyalé és az áfonyatartalmú étrendkiegészítők egy új kutatás szerint valóban segítenek a húgyúti fertőzések megelőzésében.

Minden második nő szenved életében legalább egyszer húgyúti fertőzésben, 30 százalékuk pedig visszatérő húgyúti fertőzéseknek vannak kitéve. Tajvani szakértők 13 olyan korábbi kutatást elemeztek, amelyek az áfonyatartalmú termékeket vetették össze inaktív placebóval összesen 1616 észak-amerikai és európai személy részvételével. A kísérletek többsége hat hónapig tartott.

Az áfonyalé a legjobb

A kutatók eredményeik összegzéseként arról számoltak be, hogy a népi orvoslásban is jól ismert gyógyír valóban védelmet nyújt a húgyúti fertőzésekkel szemben, különösen visszatérő fertőzéseket tapasztaló nőkben, gyermekekben, és azokban, akik kiegészítők helyett áfonyalevet fogyasztanak. Az elemzés azt is kimutatta, hogy akik az áfonyatartalmú termékeket naponta kétszer szedték, nagyobb mértékű védettséget élveztek, mint azok, akik ennél ritkábban fogyasztották.

A kutatást vezető Dr. Chien-Chang Lee, a tajvani Nemzeti Egyetem munkatársa hozzátette, egyelőre nem tudják pontosan, hogyan gátolja az áfonya a húgyúti fertőzéseket, de valószínűleg a baktériumok a sejtekhez kötődését akadályozhatja, és ezáltal előzheti meg a fertőzést. Az áfonyalé az eredmények szerint hatékonyabb, mint a kapszulák és a tabletták, ami a gyümölcslé többi összetevőjének köszönhető szinergikus hatásával magyarázható, ami a tablettákból hiányzik.

A legfontosabb a megelőzés

Dr. Elizabeth Kavaler, a New York-i Lenox Hill kórház urológusa azonban óvatosabban fogalmaz. A szakértő szerint érdemes lehet megpróbálkozni az áfonyával a húgyúti fertőzések megelőzésében, ha azonban már kialakult ilyen fertőzés, azt antibiotikummal kell kezelni. Kavaler szerint a húgyúti fertőzéseket az immunrendszer megerősítésével lehet a legjobban megelőzni, ehhez pedig egészségesen kell étkezni, rendszeres testmozgást kell végezni, és gondoskodni kell az elegendő alvásról. A tanulmány az Archives of Internal Medicine júliusi számában jelent meg.

Hogyan működik a rendelői gyógytorna és hol lehet igénybe venni? 

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői gyógytornát és a házi gyógytornát is.

Szakterápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. SchrothMcKenzieDorn terápia stb.) szakemberek, eszközök rendelőnkben állnak rendelkezésre. Járóképes beteg esetén sport- és baleseti rehabilitációs gyógytorna rendelőnkben is előrhető, nem csak házi ellátásban. Rendelői gyógytorna esetén a kezelést mozgásszervi állapotfelmérés előzi meg, ami a gyógytornával együtt (is) megvalósítható.

Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Helyszín: Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15., és 1113 Budapest, Kökörcsin utca 19.

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/

Tel: 06-30-190-7315

Kiegészítő kezelési lehetőségek

Légylézer (soft lézer) kezelés

soft lézer terápia pozitív hatásai

A lágylézer alkalmazása számos hatást generál a kezelt szöveteken:

1. növeli a véráramlást: a kapillárisok és artériák tágítása;

2. biostimuláció: szövet-regeneráció, proteinszintézis stimulációja, ATP előállítás stimulációja, fibroblast mitózis stimulációja, kollagén és elasztin növelése;

3. gyulladáscsökkentő hatás;

4. anti-ödéma hatás, a nyirokrendszer stimulációjával;

5. fájdalomcsillapító hatás: az idegvégződések érzékelési küszöbének növelése.

Ultrahang terápia

Az ultrahangterápia hatásmechanizmusa

Az ultrahang sugár hatására a sejtek rezegni kezdenek, mely a szövetekben mikromasszázst eredményez. A rezgés mechanikai energiája hőenergiává alakul, mely a szövetek mélyén felmelegedést okoz. Ennek következtében az adott terület keringése, oxigén ellátása fokozódik, ami izom-, heglazítófájdalomcsillapítóhatású, ezzel felgyorsítva a gyógyulási folyamatokat.

  • Keringés fokozása, anyagcsere javítása
  • Ödéma felszívódásának segítése
  • Hegszövet fellazítása
  • Izomlazítás
  • Fájdalomcsökkentés

Házi gyógytorna és online gyógytorna

Több helyszínen az Ön otthonában és online formában pedig helyszíntől függetlenül tudunk egyéni gyógytornát biztosítani.

Hogyan működik az online gyógytorna?

Gyógytornászaink segítségével lehetőséget biztosítunk a gyógyulásra akár otthonából is. Az online videóhívás során lehetőség nyílik az alapos vizsgálatra, mivel a gyógytornász a különböző mozgásszervi problémákat videón keresztül is megfigyelheti. A kezelésre ugyanígy van mód, kivéve azokat az eseteket, aminken a gyógyítása kizárólag manuálterápiás fogásokkal lehetséges (pl. állkapocs ízületi manuálterápiás kezelés).

A kontroll online gyógytorna kezelés célja a terápiával való haladás és a páciens visszajelzései alapján szükség esetén a terápia módosítása.

Abban az esetben, ha a páciens visszajelzése alapján az állapota javul, új, összetettebb, intenzívebb gyakorlatokra kerülhet sor. Ezeket minden esetben az online kezelés során betanítja, elmagyarázza a gyógytornász.

Sikeres terápia esetén hetente-kéthetente egy alkalom online gyógytorna kezelésre van szükség, otthon azonban minden nap gyakorolni kell. A teljes terápia általában 6-12 hétig tart.

Árak és finanszírozás

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találja. SZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Email: arthuman@arthuman.hu

(Forrás: Medipress)

dr Kriston Ildikó

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, táplálkozási tanácsadó és szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

streching torna