Terrier terápia - Arthuman Központ Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20
Terrier Terápia

Terrier terápia

terrier terápia

A Terrier- módszer egy reflexterápián alapuló manipulatív masszázs, a gerincoszlop- és a perifériás ízületek (a karok, lábak ízületei)  terápiája, melyet J. C. Terrier reumatológus, a manuálterápia és a rehabilitáció szakorvosa fejlesztett, dolgozott ki. A módszer lényege, hogy a masszázs és a manuálterápia együttes alkalmazása révén eredményesen javíthatók az ízületi funkciók.

A Terrier- féle ízületi és lágyrész mobilizációs technika a klasszikus masszázsfogásokat ötvözi a manuálterápiában alkalmazott csúsztatással, trakcióval, az adott ízület gyógyításánál, kezelésénél az ízület masszázsát, mobilizálását és nyújtását kombinálja egy mozdulatban. Ilyen mozdulatok sorozatából áll össze a terápiás program. A kezelés a fájdalomérzékelő receptorokra (érzőidegekre) is hat: a terapeuta a sokrétű nyomásingerrel elnyomja a fájdalomérzetet, így kitűnően alkalmazható a módszer fájdalomcsillapításra, beszűkült ízületi mozgások oldására is.

A Terrier terápia célja

A Terrier terápia célja az izmok tónusának (feszességének) áthangolása, a lágyrészek nyújtása, a mozgásterjedelem növelése. A kezelés erőteljes fájdalomcsillapító hatású.

Terrier-módszer indikációs területeik

  • Fájdalomcsillapítás (nyaki-háti gerinc fájdalmai, derékfájdalmak, láb- karfájdalmak)
  • Traumák vagy műtétek utáni mozgásbeszűkülés (izomfeszülések, izomhúzódások, kontraktúrák)
  • Mozgáskorlátozottság esetén, hosszabb rögzítés után (szalagsérülések: bokaszalag, térdszalagok sérülése, kar és lábtörések utáni izom és kötőszövet rövidülések)
  • Ízületek, lágyrészek reumatikus megbetegedéseinél (ideggyulladás, ízületi gyulladás, fájdalom, instabilitás)
  • Ízületi kopás
  • Izomfeszülés, izomtónus zavarai
  • Sport rehabilitáció (sportsérülések utáni izomrövidülések, fájdalom, izomgyengeség)

Nem javasolt azonban a módszer alkalmazása akut gyulladásos állapotban, illetve túlmozgásos, instabil ízület esetén. Traumás lágyrész sérüléseknél és súlyos keringési zavaroknál sem alkalmazható a technika.

Jelentkezzen Terrier kezelésre!

Arthuman Központ

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 2 hozzászólás érkezett

  1. Érdekel a Terreier masszázs, nem tudom, mibe kerül. Köszönöm Szász Katalin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

streching torna