Mire vigyázzon egy középkorú nő? - Arthuman Központ Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20

Mire vigyázzon egy középkorú nő?

nőNe csapjuk be önmagunkat, az öregedés meglehetősen sok feszültséget okoz. Sok gondtól megkímélhetjük azonban magunkat, ha tudunk változtatni bizonyos dolgokon.Az alábbiakban felsorolunk néhány jellemző hibát, amelyeket egy középkorú nőnek el kellene kerülnie.

Nem vesszük észre, hogy szükség van a változásra

A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk az, hogy semmit sem teszünk. Az a hajviselet, smink vagy ruha, ami fiatalabb éveinkben nagyon jól állt nekünk, már gyakran éppen az ellenkező hatást váltja ki. A méltóságteljes öregedéshez változni és változtatni kell.

Nem költünk eleget az öltözködésre

Fiatalabb korban majdnem minden jól áll az embernek, az árleszállítások vagy a turkálók kínálata is, ám azok az idők sajnos, elmúltak. Hacsak valaki nem Madonna vagy Helen Mirren. Nekünk, többieknek egy kicsit jobban oda kell figyelnünk, mit veszünk fel.

Húszéves kori önmagunkhoz hasonlítjuk magunkat

A középkorú nők négyszer jobban gyűlölik a tükörképüket, mint a tizenéves lányok. 90 százalékuk annyira szomorú a látványtól, hogy a kutatók már nevet is adtak a bajuknak: középkorú tükörfóbiának nevezték el. Csak kevés középkorú nő néz olyan jól ki, mint fiatalabb éveiben. Ne essünk depresszióba egy-egy régi fénykép láttán. A cél az, hogy a lehetőségekhez képest legyünk csinosak – és nem utolsósorban egészségesek. Ugyanaz már nem lesz a testünk és az arcunk sem, mint hajdanán.

Nem alszunk eleget

Elmúlt már az az idő, amikor büntetlenül fent lehettünk egész éjszaka, mégis ragyogó formában mentünk másnap dolgozni. Bármennyi is a dolgunk, az alváson nem szabad spórolni. A kevés alvás nemcsak az arcunkon látszik meg, de növeli a diabétesz és más egészségi problémák kockázatát is.

Nem ügyelünk a fogainkra

Sokan a ráncaik és az őszülő hajuk miatt aggódnak, ám ne felejtsünk el néha belemosolyogni a tükörbe. A sárga fog öregít, de itt nem csak erről van szó. A fogak egészsége szoros kapcsolatban van az általános egészséggel, és a fogínybetegség a szívbetegségek nagyobb kockázatával függ össze.

Azt hisszük, hogy a frizuraviselésnek vannak „szabályai”

Nem feltétlenül kell levágatnia a haját minden ötvenévesnek, a frizura az illető magasságától, alakjától, életmódjától és hajának minőségétől függ. Idősebb korban a haj őszül, elvékonyodik és durvább szálú is lehet. Válasszunk előnyös színt és frizurát, amely azonban nagy valószínűséggel nem ugyanaz lesz, mint ami húszéves korunkban jó állt.

Nem a megfelelő sminket alkalmazzuk

A túl sok smink minden esetben öregíti az arcot. Gyakori kép a világos rózsaszín vagy bordó rúzsos nő látványa, akin kilónyi a “vakolat” és hatalmas önbizalommal viseli a vadítónak hitt sminkjét. Az évek óta használt színek és márkák valószínűleg már nem a legmegfelelőbbek a bőrünk számára. Ne rajunk fel vastag púderréteget, és a rengeteg alapozó sem fedi el a ráncainkat, sőt. Jó, ha nagyító tükröt használunk sminkeléskor, és félévente cseréljük a sminkkészletünket.

Elhagyjuk magunkat

A feladatok megszaporodásával (pl. munkahelyi, háztartási, gyermeknevelési, női stb.) valahonnét időt kell elvonni. Sok esetben a rendszeres mozgás marad el legelőször.

Rég mozgott? A gerinctorna kiváló az újrakezdésre!

Krónikus diétázás

Egyetlen érett nő sem lehet annyira vékony mint egy 15 éves szupermodell. A férfiak az egészséges, domború formájú nőket kedvelik.
A zörgő csontok tapintása csöppet sem szexy. Ráadásul minél soványabb valaki, annál jobban látszik rajta a kor, annál hangsúlyosabbak ráncai.

Túl sokat mutatnak meg magukból

Egy nő eléri 40-es éveiben elhatalmasodik rajta a tetszeni vágyás. Fiatalságának utolsó maradványaival próbál “hódítani”.
Ezért előfordulhat az, hogy mély dekoltázsokat, magasan felsliccel szoknyákat hordanak a korosodó nők.

Arthuman Központ

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna alap lépések

10 gerinctorna alap lépés az otthoni tornához 

streching torna

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

streching torna