Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20

Gyorsabban gyógyulunk, ha szimpatikus az orvos!

Gyorsabban gyógyulunk, ha szimpatikus az orvos!Azok a betegek, akik számára szimpatikus az orvosuk, gyorsabban gyógyulnak, és kevésbé valószínű, hogy szövődmény alakul ki náluk – derült ki a Thomas Jefferson Egyetem új kutatásból.

Nem csak a gyógyulásba vetett hit, az orvosunk iránti szimpátia is segítheti a kezelés sikerességét. Az egyetem kutatói olasz szakemberekkel közreműködve összesen 20 961 cukorbeteg, valamint az őket kezelő 242 orvos közötti viszonyt elemezték. A kutatók a Jefferson Scale of Empathy-t (JSE), vagyis egy olyan empátiát mérő skálát használtak, amely képes megmérni a betegek szempontjából, hogy mennyire empatikus az ellátás.


Szimpatikus doki, alacsony koleszterin

A kutatók emellett megmérték a betegek hemoglobin- valamint koleszterinszintjét is. Az eredmények egyértelmű összefüggést mutattak a páciens állapotának változása és az orvossal való jó, empatikus kapcsolat között. Az akut metabolikus szindróma esélye – ami gyakori szövődmény a cukorbetegek körében – ugyanis alacsonyabb volt támogatóbb személyiségű orvos esetében. "Ez az új, nagy léptékű tanulmány megerősítette, hogy az empatikus orvos-beteg kapcsolat fontos tényezője a pozitív eredményeknek" – fűzte hozzá Mohammadreza Hojat, a kutatás vezetője. (Forrás: Medipress)

Az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzátartozik. Kérje INGYENES gerinctorna gyakorlatainkat!

Név: *
Email: *
Város:  

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, táplálkozási tanácsadó és szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top