Nem pótolható hétvégi lustálkodással a hétközbeni kialvatlanság! - ArtHuman Központ Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20

Nem pótolható hétvégi lustálkodással a hétközbeni kialvatlanság!

Nem pótolható hétvégi lustálkodással a hétközbeni kialvatlanság!Az alváshiány megbetegíthet? Az alváshiány befolyásolja az immunrendszer működését. Tanulmányok azt mutatják, hogy azok az emberek, akik nem alszanak jól, nagyobb valószínűséggel lehetnek betegek. Az alváshiány azt is befolyásolhatja, hogy milyen gyorsan gyógyulunk meg egy már meglévő betegségből.

Dr. Gregory Carter, alvásszakértő arra hívja fel a figyelmet, hogy a hétvégi lustálkodással nem hozható be a hétközbeni alváshiány, sőt hatására inkább még álmosabbak és kótyagosabbak leszünk. Amint azt Dr. Carter,a Texas Egyetem Dél-nyugati Orvosi Központjának munkatársa kifejtette,haszombaton és vasárnap akár csak egy órával tovább alszunk, mint hétköznapokon, testünk belső órája megzavarodik. Emiatt vasárnap nehezebben tudunk elaludni, hétfőn pedig nehezen ébredünk. A szakember hozzátette, hogy téves az a nézet, miszerint hétvégén be kell hozni az alváslemaradásunkat, ehelyett függetlenül attól, mennyit alszunk hétközben, a maradék két napon sem szabad nyolc óránál többet ágyban tölteni.

Az e-mail és az ivászat csak rontja a helyzetet

Ha helyre akarjuk állítani belső óránkat, mindössze arra van szükségünk, hogy nyolc órával azelőtt lefeküdjünk, mint amikor kelnünk kell. Ennek ellenére a többség péntek és szombat esténként nagyon későn fekszik le, amit azzal próbál kompenzálni, hogy szombaton és vasárnap sokáig alszik. Ehhez még hozzájárul a jelentős mennyiségű alkoholfogyasztás és a lefekvés előtti e-mail-olvasgatás, melyeknek aztán egyenes következménye lesz, hogy hétfőn alig bírunk kikászálódni az ágyból. Végezetül a szakember arra hívja fel mindenki figyelmét, hogy testünk éjszakai alvásra van beprogramozva, és számos tanulmány kimutatta már, hogy azok, akik összezavarják biológiai órájukat, sokkal fogékonyabbak számos betegségre.

Az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzátartozik. Kérje INGYENES gerinctorna gyakorlatainkat!

Név: *
Email: *
Város:  

(Forrás: Medipress)

 

dr Kriston Ildikó

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, táplálkozási tanácsadó és szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna alap lépések

10 gerinctorna alap lépés az otthoni tornához 

streching torna

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

streching torna