skip to Main Content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20
Válás

A nyári vakációban bomlanak fel a házasságok!

válásVálás – manapság már nagy eséllyel fordul elő a családokban. Mikor van esély vajon a problémák kicsúcsosodására? Férjek és feleségek a válókeresetek többségét a közösen töltött nyári szabadság után nyújtják be – közölte az olasz válóperes ügyvédek szövetsége.

"Amikor az augusztusi szabadság után szeptemberben újranyitjuk irodáinkat, válni akarók tömege jelentkezik nálunk. A nyári vakáció után harminc százalékkal több a válókereset, mint az év többi hónapjában" – nyilatkozta a Gian Ettore Gassani az olasz válóperes ügyvédek szövetségének elnöke.

Gassani szerint a közös nyári együttlét szabályosan "felrobbantja" a házaspár addigi egyensúlyát. "Az év többi napján férj és feleség saját munkájával van elfoglalva, keveset vagy alig találkoznak egymással. Sokaknak párhuzamos élete is van, amelyről a szabadság alatt le kell mondania.

A házaspár hirtelen egy tengerparti szállószobában találja magát összezárva, és nem bírja elviselni a másikat…" – magyarázta az ügyvéd. A szakember hangsúlyozta, hogy a válni akarókat a gazdasági válságban az ezzel járó költségek sem riasztják el. Az Istat olasz statisztikai hivatal adatai azt mutatják, hogy 1995-től a válások száma hatvannyolc százalékkal emelkedett.

Olaszországban a házasságok átlagosan tizenöt évig tartanak. Nem a fiatal házasok válnak: a négy évnél rövidebb házasságoknak csak közel tizennyolc százaléka bomlik fel. Egyre több viszont a válás hatvan év felettiek körében, az utóbbi tíz év alatt ötven százalékkal emelkedett a számuk. (Forrás: MTI)

Az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzátartozik. Kérje INGYENES gerinctorna gyakorlatainkat!

Név: *
Email: *
Város:  

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, táplálkozási tanácsadó és szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top