Válás és nyári vakáció Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20
Válás

A nyári vakációban bomlanak fel a házasságok!

válásVálás – manapság már nagy eséllyel fordul elő a családokban. Mikor van esély vajon a problémák kicsúcsosodására? Férjek és feleségek a válókeresetek többségét a közösen töltött nyári szabadság után nyújtják be – közölte az olasz válóperes ügyvédek szövetsége.

"Amikor az augusztusi szabadság után szeptemberben újranyitjuk irodáinkat, válni akarók tömege jelentkezik nálunk. A nyári vakáció után harminc százalékkal több a válókereset, mint az év többi hónapjában" – nyilatkozta a Gian Ettore Gassani az olasz válóperes ügyvédek szövetségének elnöke.

Gassani szerint a közös nyári együttlét szabályosan "felrobbantja" a házaspár addigi egyensúlyát. "Az év többi napján férj és feleség saját munkájával van elfoglalva, keveset vagy alig találkoznak egymással. Sokaknak párhuzamos élete is van, amelyről a szabadság alatt le kell mondania.

A házaspár hirtelen egy tengerparti szállószobában találja magát összezárva, és nem bírja elviselni a másikat…" – magyarázta az ügyvéd. A szakember hangsúlyozta, hogy a válni akarókat a gazdasági válságban az ezzel járó költségek sem riasztják el. Az Istat olasz statisztikai hivatal adatai azt mutatják, hogy 1995-től a válások száma hatvannyolc százalékkal emelkedett.

Olaszországban a házasságok átlagosan tizenöt évig tartanak. Nem a fiatal házasok válnak: a négy évnél rövidebb házasságoknak csak közel tizennyolc százaléka bomlik fel. Egyre több viszont a válás hatvan év felettiek körében, az utóbbi tíz év alatt ötven százalékkal emelkedett a számuk. (Forrás: MTI)

Az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzátartozik. Kérje INGYENES gerinctorna gyakorlatainkat!

Név: *
Email: *
Város:  

dr Kriston Ildikó

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, táplálkozási tanácsadó és szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

streching torna