skip to Main Content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20
Tovább élnek A Társaságkedvelők!

Tovább élnek azok, akik nyitottak és társaságkedvelők!

Hogyan lehet harcolni a rák ellen?Sokféle tudományágban alkalmaznak állatkísérleteket, amiknek eredményeit fel lehet használni az emberek megfigyelésekor, illetve kezelési lehetőségek kialakításakor. Az ismertetett tanulmány következtetései összhangban vannak, ezáltal megerősítik az emberekről kialakított nézeteket.

Közel háromszáz, észak-amerikai állatkertekben élő gorilla csaknem két évtizeden át tartó megfigyelése alapján arra a következtetésre jutott egy nemzetközi kutatócsoport, hogy az állatok személyisége befolyásolja élettartamukat.

A brit tudományos akadémia folyóiratában megjelent tanulmány szerzői úgy találták, hogy négy személyiségjegy – a dominancia, az extrovertáltság, az idegesség és a kedvesség – közül az extrovertáltság volt az, amely hozzájárult a hosszabb élethez.

Az extrovertáltságot olyan viselkedésekkel jellemezték a kutatók, mint a társaságkedvelés, az aktivitás, a játékosság és a kíváncsiság. Az élethossz és az extrovertáltság közti kapcsolat fennállását nem befolyásolta a megfigyelt állatok kora vagy neme, ahogyan a tartási körülmények sem, sőt az sem, hogy az állatot hányszor helyezték át új lakóhelyre.

A megállapítások összhangban vannak az emberekre vonatkozó tanulmányok eredményével, amelyek úgy találták, hogy a nyitott, társaságkedvelő emberek tovább élhetnek – idézte a kutatókat a ScienceDaily című tudományos ismeretterjesztő portál. (Forrás: MTI)

Az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzátartozik. Kérje INGYENES gerinctorna gyakorlatainkat!

Név: *
Email: *
Város:

 

 

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top