Mivel erősítsük immunrendszerünket? - ArtHuman Központ Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20
Mivel Erősítsük Immunrendszerünket?

Mivel erősítsük immunrendszerünket?

Mivel erősítsük immunrendszerünket?Ön is szeretné elkerülni a téli megfázást? A nátha időszakában fontos, hogy az immunrendszer minél jobban működjön!

Immunrendszerünk biztosítja, hogy a szervezetünket ne árasszák el idegen kórokozók. A legösszetettebb szervrendszereink egyike, ezért nagyon érzékenyen reagál a zavaró behatásokra. Ilyen káros tényezők például a tartós negatív stressz, a dohányzás, a túlzott alkohol- vagy koffeinfogyasztás, a levegőszennyezés,. A levegőt szennyező és más méreganyagok a szervezetbe kerülve például nem csak a kártékony szabad gyökök képződését serkentik, hanem a táplálékkal bevitt ásványi sók és vitaminok hatását is csökkentik.

Egészségünkre vigyázhatunk úgy, hogy vitamintablettákat szedünk, fertőtlenítős kézmosót használunk, kerüljük beteg, köhögő kollégáinkat.

Mi az, amit ezen túl tehetünk?

 1. Az első és legfontosabb a megfelelő táplálkozás.
  Az immunrendszer hatékony működéséhez fehérjék, szénhidrátok, zsírok, valamint esszenciális vitaminok és ásványi anyagok kiegyensúlyozott bevitelére van szükség. A helytelen vagy hiányos táplálkozás, ami elsősorban a vitaminok, ásványi anyagok hiányát jelenti, gyengíti védekezőképességünket. Természetes védekezőképességünk nagymértékben javítható, ha az étrendünkben bőven szerepelnek vitaminok, ásványi sók, valamint antioxidánsok.
   
 2. Figyeljünk a C-vitamin bevitelre!
  A C-vitamin legfontosabb immunizáló tulajdonsága azonban az, hogy nem csak támogatja, hanem fokozza is az immunrendszer működését. Növeli a fehérvérsejtek számát, élénkíti tevékenységüket, és emeli a vírusfertőzés, valamint a rákbetegség leküzdésében fontos szerepet játszó interferonok (immunserkentő anyagok) szintjét a szövetekben.
   
 3. Fogyasszunk immunerősítő gyógynövényeket!
  Ne feledkezzünk el a gyógynövények kedvező, megelőzést segítő hatásairól!
   
 4. Legyenek barátaink!
  Kutatások igazolják, hogy minél kevesebb emberi kapcsolata van valakinek, annál nagyobb valószínűséggel betegszik meg. A szociális kapcsolataink egészségünkre is kihatnak!

   
 5. Aludjunk eleget!
  Az immunrendszer egyik legnagyobb ellensége a kialvatlanság. Az elmaradt alvást nem tudjuk "szakaszosan" bepótolni, hétköznapokon is legyen meg a szükséges minimális mennyiség. Sokan küzdenek alvásproblémákkal, aminek érdemes kideríteni az okát és segítő eszközöket igénybe venni.

   
 6. Ne fojtsuk el haragunkat!
  Az elfojtás fokozott stresszel jár.

   
 7. Legyünk pozitívak!
  Az optimizmus kevesebb stresszel jár, mert az élethez pozitív szemlélettel állók kevesebb negatív hatást, kevesebb feszültséget engednek be életükbe és ezáltal szervezetükbe.

Az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzátartozik. Kérje INGYENES gerinctorna gyakorlatainkat!

Név: *
Email: *
Város:  

Arthuman Központ

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

streching torna