Nyakfájás hatékony kezelése - Arthuman Központ Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20
Nyakfájás

Nyakfájás hatékony kezelése

nyakfájás

A nyakfájás kezelése. Mi szükséges a nyakfájás hatékony kezeléséhez?

A válasz: a tünetek tesztelését követően a leghatékonyabb gyógytorna módszer kiválasztásával történő kezelés (pl. McKenzie terápia, TMI, Manuálterápia stb.)

“Hála és köszönet, azért amit a gerincfájdalmaim csökkentésért tett Kiss Tünde gyógytornász. Ő általa megállapított, és leírt gyakorlatokat naponta kétszer végzem, és elmondhatom, hogy a fájdalmaim megszűnőben vannak.” – Keserű Béla

Jelentkezem kezelésre

Mit érhet el a megfelelő terápiával?

 • ha a tüneteket a szakember megfelelően kitesztelte és megtalálja a megfelelő gyakorlatsort, rövid időn belül csökkenthető a fájdalma
 • javulhat az életminősége

Mi szükséges a megfelelő kezeléshez?

 • A  nyakfájás több ok miatt alakulhat ki, így fontos a különféle kiváltó okok feltérképezése és az adott betegnél fennálló egyéni háttér megvilágítása. A kezelést mindenképp befolyásolja, hogy stressz miatti fájdalomról van szó, helytelen testtartásról, esetleg már kialakult konkrét betegségről. Emiatt az állapotfelmérésnek komoly jelentősége van a terápia meghatározásában.gyógytorna
 • A hatékony kezeléshez mindenképp szükség van a beteg elkötelezettségére, amit megfelelő kommunikációval lehet biztosítani. Az állapotfelmérés során mód van a felmerülő kérdések megválaszolására, az esetleges rizikófaktorok, a tünetek következményeinek megbeszélésére.
 • Természetesen kiváló szakember is szükséges ahhoz, hogy hatékonyan lehessen kezelni a nyakfájást.

Jelentkezem kezelésre

Mik a legjobb kezelési módok nyakfájás esetén?

 • Minden mozgásszervi fájdalomnak lehetnek különböző stádiumai, azaz enyhe tünetektől egészen komoly betegségig terjed a skála. Komolyabb elváltozás esetén (nagyon nagyfokú fájdalom, kisugárzó tünetek stb.) diagnózis miatt mindenképp érdemes szakorvoshoz fordulni. A diagnózist követően, ha nincs kizáró _WPA3364körülmény, gyógytorna következik a legtöbb esetben.
 • A mozgásszervi tünetek, panaszok, így a nyakfájás kezelésének is a leggyakoribb és leghatékonyabb módja a célirányos, személyre szabott gyógytorna. Fontos azonban kiemelni, hogy a gyógytorna nem egy egységes fogalom és tevékenység, azaz nem minden gyógytornász rendelkezik azonos szakmai háttérrel. Az orvosi szakma esetén már közismert, hogy léteznek különböző szakorvosok, akiket bizonyos probléma csoport esetén felkereshetünk. A gyógytornában is ugyanígy léteznek szakirányok, amikből a diploma megszerzését követően további szakképesítés szerezhető. Így fontos tudni, hogy pl. nyaki porckorongsérv kezeléshez a normál gyógytornán túl extra lehetőséget biztosít a McKenzie terápiás kezelés.
 • Kiegészítő terápiás lehetőségeket is érdemes számba venni, pl. stresszből eredő nyaki feszülés esetén segíthet a gyógymasszázs.

Jelentkezem kezelésre

Mikor van szükség egyéni, személyre szabott gyógytornára?

Általános szabálynak tekinthetjük, hogy minél komolyabb egy elváltozás, annál több idő, energia szükséges a gyógyításhoz. Ebből következően, ha a tünetek akutak, esetleg rendszeresen visszatérnek vagy fokozatosan erősödnek, nem elegendőek a szokásos megelőző eszközök. Enyhe panaszok esetén (pl. irodai életmódból eredő enyhe hátfájás) kiválóak lehetnek általános megelőzésre szolgáló vagy alkalmi tünet csökkentő eszközök (pl. masszázs, jóga, pilates, gerinctorna stb.). Erősebb tünetek esetén jobb esetben ezek az eszközök nem használnak, rosszabb esetben akár tünet erősödést is okozhatnak. Ez azt jelenti, hogy minden módszert a helyén kezelve kell használni. Egészséges emberek esetén a jóga kiváló mozgásforma, ám pl. nyaki porckorongsérv esetén óvatosan kell eljárni, mert nem annak kezelésére szolgál a módszer, főleg nem csoportos formában.

Akut, visszatérő, fokozatosan erősödő vagy erős tünetek esetén tehát mindenképp személyre szabott kezelésre van szükség. Ilyen esetben a gyógytornász mindig a beteg állapotához, tüneteihez állítja össze a gyakorlatokat. Nincsenek előre elkészített receptek, amiket a gyógytornászok elsajátítanának tanulmányaik során. Nem konzerv-gyakorlatokat adnak a betegeknek, még akkor sem, ha esetleg néhány gyakorlat előre el van készítve. Mindig a tünetekkel dolgoznak és ahhoz választják ki a megfelelő gyakorlatokat.

Jelentkezem kezelésre

Miben más az Arthuman Központ gyógytorna kezelése?

A rendelőben több gyógytornász tevékenykedik és mindenkinek van további szakképesítése is elismert, elfogadott módszerek tekintetében. Bejelentkezést követően minden betegnél figyelembe vesszük, milyen problémával keres minket és olyan gyógytornászhoz adunk időpontot, aki a tünetek alapján normál gyógytornán túl más módszerrel is tud hatékonyan kezelni. Ha pl. nyaki porckorongsérves beteg jelentkezik kezelésre, kizárólag McKenzie B végzettséggel rendelkező gyógytornász fogja kezelni.

Jelentkezzen hozzánk kezelésre most!

 1. Telefonon felhív minket a +36 30 190 7315-ös telefonszámon. Információt nyújtunk a kezelés menetéről, az 1. gyógytorna lehetséges időpontjáról.
 2. Emailt ír nekünk és mi visszahívjuk Önt, s válaszolunk minden felmerülő kérdésre. Email:arthuman@arthuman.hu
 3. Töltse ki a lenti űrlapot adataival. A megrendelés beérkezését követően kap egy automata visszaigazolás írásban, majd telefonon keressük Önt egyeztetés miatt.


Név: *
Email: *
Telefon: *
Lakcím: *
Kérjük, jelölje be a kívánt kezelést!
Probléma:
Kuponkód száma, összege (ha van):

Arthuman Központ

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna alap lépések

10 gerinctorna alap lépés az otthoni tornához 

streching torna

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

streching torna