Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20

Mit sportoljak? – Nordic Walking

nordic-walking-1-704823-mA Nordic Walking vagy ski walking lényege, hogy egy pár speciális bot és egy különleges gyaloglótechnika segítségével rendkívül hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthetjük állóképességünket, izomerőnket, mozgáskoordinációnkat.

A Nordic Walking egyesíti a gyorsgyaloglány és a sífutás előnyeit. Fontos különbség a sétához képest a botok használata, melyek révén önkéntelenül is hosszabbakat lépünk, hogy a kezek és a lábak a természetes, a járással ellentétes mozgása megmaradjon. A bot használata dinamikát, ritmust ad a gyaloglásnak. A pulzusszám a karmunka révén minimum 10%-kal emelkedik. A magasabb pulzusszám két előnnyel is jár. Az egyik az állóképesség gyors fejlődése. A másik a nagyobb kalória-felhazsnálás, tehát a hatékonyabb zsírégetés.

Maga a mozgásforma rendkívül egyszerű, igaz nem árt ha az első lépéseket szakértő közreműködő segítségével tesszük meg. Akit nem a divat, hanem saját egészsége érdekel, keressen olyan szakembert, aki képes a Nordic Walkingra jellemző rendkívül pozitív hatások elérése érdekében a szükséges segítséget megadni.

13 ok a Nordic Walking mellett:

1. Tehermentesíti az izületeket

2. Javítja az állóképességet

3. Erősíti az izmokat

4. Hurrá, fogyunk! Az egyik legjobb öregedés gátló szer!

5. Javítja a test oxigénellátását

6. Oldja az izomfeszültséget

7. Növeli a stressztűrő képességet

8. Aktiválja a vérkeringést

9. Hajlékonyabb izületek

10. Jót tesz az agynak

11. Ki a természetbe! Fő a jó közérzet!

12. Az Nordic Walking egy csoportterápia, az egész család csinálhatja

13. A spórolósok sportja

Mi szükséges a nordic walkinghoz?

Szerencsére a nordic walking nem költséges sport, és nem igényel különleges felszerelést. Többek között ez is hozzájárul a népszerűségéhez, hiszen akár állandóan az autóban is tartható mindaz, ami szükséges hozzá. Akkor pedig már csak egy kis zöld felület és szabadidő szükségeltetik, az időjárással pedig mint tudjuk nem kell és nem érdemes foglalkozni!

A nordic walkinghoz nem szükséges semmi más, mint botok, sportruházat és megfelelő cipő. A botoknál és a cipőknél oda kell figyeljünk a megfelelő minőségre. A rossz anyagból készült eszközök hosszútávon nem csak a kedvünket vehetik el, de az egészséget is károsíthatják. Ami a ruházatot illeti, itt elsősorban a kényelem számít.

BOT: A Nordic Walking élvezetes sport. Természetes ugyanúgy, mint minden más sportnál is a megfelelő felszerelés, amivel tényleg élvezni lehet a mozgást. Nem kell óriási összegeket elkölteni, de alapdolgokkal érdemes tisztában lenni az egyes dolgok kiválasztásánál. Vannak olyan felszerelés darabok, amiket érdemes speciális Nordic Walking kialakításban megvenni és vannak olyanok, ahol az Nordic Walking címke már csak ügyes marketingfogás, hogy többet költsünk.

 

Az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzátartozik. Kérje INGYENES gerinctorna gyakorlatainkat!

Név: *
Email: *
Város:  

 

This Post Has One Comment

  1. A NW felsorolt pozitív hatásai csak akkor érvényesülnek optimálisan, ha jól sajátítjuk el az alaptechnikát.
    Az alaptechnika megfelelő elsajátításához szakember szükséges és jó nordic botok, amik a testmagassághoz illeszkednek és egyéb egyéni sajátosságokat is figyelembe vesznek ( testsúly, végtaghosszúság, sportcéljaink, egyebek…..)
    Kicsit ezt jobban hangsúlyoznám, mert két “bot” -tal gyaloglás nem egyenlő a nordic walkinggal !
    Jó ezzel tisztában lenni !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top