Mire használhatjuk a két ünnep közötti időszakot? - ArtHuman Központ Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20
Mire Használhatjuk A Két ünnep Közötti Időszakot?

Mire használhatjuk a két ünnep közötti időszakot?

Mire használhatjuk a két ünnep közötti időszakot?Sokaknak olyan a munkája, hogy december 27-én reggel ugyanúgy csörög az óra, mint bármely más hétköznapon. Lehet ez ügyfélszolgálatos munka, gyári munka, irodai munka stb., nagy tisztelet azoknak, akik ilyenkor is tesznek értünk, cégükért stb. Számukra az ünnep másképp telik, mint azok számára, akik ilyenkor megszolgált szabadságukat töltik.

 

Sokan hajlamosak ilyenkor belesüppedni az otthoni melegbe, kényelembe és kicsit elhagyni magukat. A pihenés rendjén való, azok számára különösen, akik egész évben keményen dolgoztak. Nem érdemes azonban teljesen elhagyni magunkat, mert utána mérgesek leszünk az elvesztegetett idő miatt, nehézebb lesz újra hozzákezdeni a munkás hétköznapokhoz. Nem kell ilyenkor nagy dolgokat bevállalni, mégis sokat tehetünk azért, hogy apró feladatokat elvégezzünk.

Nézzük, mire használhatjuk fel ezeket a napokat!

  1. Sokan halogatunk apróságokat, amik túl sok időt nem vesznek igénybe, mégis nehezen fogunk hozzá. Mindenkinek meg kell keresni, mi ez a terület. Szelektálhatunk a szekrényünkben, elrendezhetjük a szakácskönyveket, rendet rakhatunk a szerszámok között, megvarrhatjuk a kilyukadt lepedőt, elrendezhetjük a DVD filmeket, a fotókat, archiválhatunk stb.
  2. Szánjunk időt olyan családi programokra, amikre máskor kevesebb idő jut. Menjünk el korcsolyázni, moziba, koncertre, de akár még egy közös séta is ritkán adatik meg stb. A közös játékról se feledkezzünk meg akár a gyerekekkel, de a felnőttek is kártyázhatnak, malmozhatnak stb. egy pohár finom tea, esetleg bor mellett.
  3. Hódoljunk olyan kedvtelésnek, amit máskor nem tudunk megtenni. Lehet ez olyan egyszerű dolog is, mint egy rég tervezett könyv elolvasása, vagy egy új lemez beszerzése és meghallgatása, kipróbálhatunk egy rég tervezett, bonyolult receptet stb.
  4. A sport, a mozgás sokak számára problémát jelent. Nagyon nehéz hozzákezdeni, különösen akkor, ha már rég nem mozogtunk semmit. Az ünnepek körüli időszakban több a szabadidőnk, amiből tudunk szakítani a mozgásra. Tegyünk szokásunkká, hogy hetente minimum 2-3 alkalommal mozgunk. Ezt akkor tudjuk megtenni, ha olyasmit csinálunk, amit örömmel teszünk. Sokan esküsznek a futásra, mások viszont még a gondolatától is rosszul vannak. Ha ebbe az utóbbi csoportba tartozunk, semmiképp ne a futással próbáljuk a penzumunkat teljesíteni. Ha szenvedünk tőle, néhány alkalom után ritkulni fog a futások száma, majd  el is marad. Keressük meg a nekünk való mozgásformát! Vehetünk DVD-t, amire tornázhatunk, eljárhatunk csoportba tornázni, jógára, végezhetünk otthon gerinctornát, futhatunk, de akár még a tempósabb séta is megteszi hatását. A lényeg, hogy ne hagyjuk el magunkat!
  5. A pénzügyek sokak számára gondot jelentenek, ezen a család pénzügyeit értjük. Érdemes papírra vetni a sarok-számokat, mert meglepő dolgokkal találkozhatunk. Már hallom is az ellenvetéseket: "Ettől úgysem lesz több pénzem…".  Ez persze igaz, de nem árt tisztában lenni helyzetünkkel. Ehhez pedig minimum egy kockás papírra van szükségünk, amire rendszeresen !!!! feljegyezzük a számunkra fontos aatokat. Ez az időszak kiváló arra, hogy kigondoljuk, hogyan csináljuk ezt a jövőben.
  6. Nem csak ünnepelünk ebben az időszakban, hanem az Új Év küszöbén is vagyunk. Tervezzük meg, mit szeretnénk mindenképp megvalósítani a következő évben!
  7. Szánjunk időt egymásra! Egész évben rohanunk, semmire nincs időnk. Este a legtöbben beülnek a TV elé, s alig marad lehetőség az igazi beszélgetésre, családtagjaink "megismerésére". Mozduljunk ki otthonról, sétáljunk, kiránduljunk, esetleg játékkal töltsük közösen az időt és közben beszélgessünk minél többet! Könnyebb egymást megérteni, ha ismerjük a másik gondolatait!

Az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzátartozik. Kérje INGYENES gerinctorna gyakorlatainkat!

Név: *
Email: *
Város:  

 

Arthuman Központ

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna alap lépések

10 gerinctorna alap lépés az otthoni tornához 

streching torna

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

streching torna