A kézzsibbadás oka. Mi állhat a kézzsibbadás hátterében? - Arthuman Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20
Kézzsibbadás

A kézzsibbadás oka. Mi állhat a kézzsibbadás hátterében?

A kézzsibbadás

A kézzsibbadás olyan érzés, mintha a bőrt sok apró tűvel szurkálnák vagy hangyák szaladgálnának a bőr alatt, de csiklandozó érzéshez is hasonlíthat. Leggyakrabban a végtagok zsibbadása fordul elő, de nem kizárólagosan.

kézzsibbadásA kézzsibbadás nem tűnik “súlyos” tünetnek, viszont nagyon fontos, hogy a látszólag minden ok nélkül kialakuló bizsergést ne bagatellizáljuk, mivel a tünet akár komoly betegség kialakulását is jelezheti. A zsibbadás lehet pszichés eredetű is, de ebben az esetben is ki kell vizsgálni a problémát.

Mi lehet a kézzsibbadás oka?

A kézzsibbadás oka sokrétű lehet, nem csak mozgásszervi okok állhatnak a háttérben.

– cukorbetegség, anyagcserezavar
kéztőalagút-szindróma
porckorongsérv
idegbecsípődéssel járó mozgásszervi betegség
– fertőzés
– gyógyszer mellékhatása
– vitaminhiány
– súlyosabb neurológiai panasz
– keringészavar
– daganatos megbetegedés
sclerosis multiplex
Parkinson-kór

Hogyan lehet kezelni a kézzsibbadást?

A végtagzsibbadást nagyszámú megbetegedés okozhatja, ezért a kivizsgálása szintén nagyon egyéni: az adott beteg életkorától, korábbi és meglévő betegségeitől, az azokra szedett gyógyszerektől és a zsibbadás mellett jelentkező egyéb tünetektől függ.

A kezelést mindig a tünetek súlyossága határozza meg, kezdetben javulást hozhat a nyugalomba helyezés, hűtés, gyulladáscsökkentő gyógyszerek és kenőcsök használata. Ha az állapot a konzervatív kezelésre nem javul, akkor műtéti beavatkozás is szükséges lehet. Diagnózist követően mozgásszervi elváltozás esetén hatékony megoldás az egyéni, személyre szabott gyógytorna

Hogyan működik a rendelői gyógytorna és hol lehet igénybe venni?

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői gyógytornát és a házi gyógytornát is.

Szaketerápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. Schroth, McKenzie, Dorn terápia stb.) szakemberek, eszközök rendelőnkben állnak rendelkezésre. Járóképes beteg esetén sport- és baleseti rehabilitációs gyógytorna rendelőnkben is előrhető, nem csak házi ellátásban.

Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Helyszín: Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15.

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/
Tel: 06-30-190-7315

Árak és finanszírozás

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találja. SZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Email: arthuman@arthuman.hu 
Időpont foglalás: https://arthuman.vibrohome.hu/

Arthuman Központ

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

streching torna