skip to Main Content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20
Kézzsibbadás

A kézzsibbadás oka. Mi állhat a kézzsibbadás hátterében?

A kézzsibbadás

A kézzsibbadás olyan érzés, mintha a bőrt sok apró tűvel szurkálnák vagy hangyák szaladgálnának a bőr alatt, de csiklandozó érzéshez is hasonlíthat. Leggyakrabban a végtagok zsibbadása fordul elő, de nem kizárólagosan.

kézzsibbadásA kézzsibbadás nem tűnik “súlyos” tünetnek, viszont nagyon fontos, hogy a látszólag minden ok nélkül kialakuló bizsergést ne bagatellizáljuk, mivel a tünet akár komoly betegség kialakulását is jelezheti. A zsibbadás lehet pszichés eredetű is, de ebben az esetben is ki kell vizsgálni a problémát.

JELENTKEZÉS

Jelentkezés Gyógytornára / Vizsgálatra

Foglaljon időpontot Online naptárunkban szakemberünkhöz!

Mi lehet a kézzsibbadás oka?

A kézzsibbadás oka sokrétű lehet, nem csak mozgásszervi okok állhatnak a háttérben.

– cukorbetegség, anyagcserezavar
kéztőalagút-szindróma
porckorongsérv
idegbecsípődéssel járó mozgásszervi betegség
– fertőzés
– gyógyszer mellékhatása
– vitaminhiány
– súlyosabb neurológiai panasz
– keringészavar
– daganatos megbetegedés
sclerosis multiplex
Parkinson-kór

Hogyan lehet kezelni a kézzsibbadást?

A végtagzsibbadást nagyszámú megbetegedés okozhatja, ezért a kivizsgálása szintén nagyon egyéni: az adott beteg életkorától, korábbi és meglévő betegségeitől, az azokra szedett gyógyszerektől és a zsibbadás mellett jelentkező egyéb tünetektől függ.

A kezelést mindig a tünetek súlyossága határozza meg, kezdetben javulást hozhat a nyugalomba helyezés, hűtés, gyulladáscsökkentő gyógyszerek és kenőcsök használata. Ha az állapot a konzervatív kezelésre nem javul, akkor műtéti beavatkozás is szükséges lehet. Diagnózist követően mozgásszervi elváltozás esetén hatékony megoldás az egyéni, személyre szabott gyógytorna

Hogyan működik a rendelői gyógytorna és hol lehet igénybe venni?

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői gyógytornát és a házi gyógytornát is.

Szaketerápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. Schroth, McKenzie, Dorn terápia stb.) szakemberek, eszközök rendelőnkben állnak rendelkezésre. Járóképes beteg esetén sport- és baleseti rehabilitációs gyógytorna rendelőnkben is előrhető, nem csak házi ellátásban.

Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Helyszín: Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15.

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/
Tel: 06-30-190-7315

Árak és finanszírozás

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találja. SZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Email: arthuman@arthuman.hu 
Időpont foglalás: https://arthuman.vibrohome.hu/

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top