Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20

Megfejtették az izmos test titkát!

Már heti 12 perc edzés is elég az egészséghez norvég kutatók szerintAz ausztrál Garvan Intézet munkatársai leírták, hogy kísérleti egerek esetén méhen belül gátolva a Grb10 nevű fehérje működését, a születendő egyed erősebb, izomzata pedig fejlettebb lesz, mint normál társainak.

A tanulmány arra mutat rá, hogy az izomtömeg nem feltétlenül függ az edzettségi állapottól. A szakértők egyelőre nem javasolják senkinek, hogy mondja fel konditerem-bérletét. Inkább a felfedezés orvosi jelentősége tolják előtérbe, melynek segítségével megmagyarázhatóak lennének az izomrendszert érintő degenerációs betegségek, izomgyulladások, vagy a 2-es típusú cukorbetegség is.

Deltás izmok mozgás nélkül

A vizsgálat bebizonyította, hogy a Grb10 úgy befolyásolja jelentősen az izmok fejlődését, hogy eközben nincs fizikai aktivitást, vagy étrendet érintő változás, ráadásul az egészségi állapotba nem is történik egyéb beavatkozás. Lowenna J. Holt és munkatársai a kísérleti egerek két csoportját hasonlították össze: az egyikben működött a Grb10 génje, míg a másikban blokkolták azt. A kutatók megvizsgálták az izmok állapotát felnőtt és újszülött egyedekben egyaránt, és megállapították, hogy a Grb10 alapvetően befolyásolja a méhen belüli egyedfejlődés folyamatát. (Forrás: Medipress)

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, táplálkozási tanácsadó és szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top