skip to Main Content

Megfejtették az izmos test titkát!

Már heti 12 perc edzés is elég az egészséghez norvég kutatók szerintAz ausztrál Garvan Intézet munkatársai leírták, hogy kísérleti egerek esetén méhen belül gátolva a Grb10 nevű fehérje működését, a születendő egyed erősebb, izomzata pedig fejlettebb lesz, mint normál társainak.

A tanulmány arra mutat rá, hogy az izomtömeg nem feltétlenül függ az edzettségi állapottól. A szakértők egyelőre nem javasolják senkinek, hogy mondja fel konditerem-bérletét. Inkább a felfedezés orvosi jelentősége tolják előtérbe, melynek segítségével megmagyarázhatóak lennének az izomrendszert érintő degenerációs betegségek, izomgyulladások, vagy a 2-es típusú cukorbetegség is.

Deltás izmok mozgás nélkül

A vizsgálat bebizonyította, hogy a Grb10 úgy befolyásolja jelentősen az izmok fejlődését, hogy eközben nincs fizikai aktivitást, vagy étrendet érintő változás, ráadásul az egészségi állapotba nem is történik egyéb beavatkozás. Lowenna J. Holt és munkatársai a kísérleti egerek két csoportját hasonlították össze: az egyikben működött a Grb10 génje, míg a másikban blokkolták azt. A kutatók megvizsgálták az izmok állapotát felnőtt és újszülött egyedekben egyaránt, és megállapították, hogy a Grb10 alapvetően befolyásolja a méhen belüli egyedfejlődés folyamatát. (Forrás: Medipress)

dr Kriston Ildikó

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, táplálkozási tanácsadó és szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top