skip to Main Content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20

Csökkenti az étvágyat a lágy zene!

Csökkenti az étvágyat a lágy zene!Úgy tűnik, hogy nem mindegy, milyen hangulatú éttermet választunk, a zene és a megvilágítás ugyanis a kutatók szerint csökkentheti az étvágyat és növelheti a jóllakottsági szintet.
  

“Amikor az étterem-átalakításokon dolgoztunk, megfigyeltük, hogy a lágyabb zene és megvilágítás hatására az emberek átlagosan 175 kalóriával kevesebbet fogyasztanak, és jobban élvezik az ételt” – magyarázta a tanulmány szerzője, Brian Wansink, a Cornell Egyetem kutatója. A megfigyelés annak a népszerű elképzelésnek mond ellent, miszerint a lágy atmoszférájú helyen az emberek több ételt rendelnek, és többet is esznek.

Még az íze is jobb

A kutatók megállapították, hogy gyorsétteremi étkezéskor a lágyabb zene és fények hatására az emberek, bár nem rendeltek mást, mint amit szoktak, de kevesebbet ettek. A különbség ráadásul jelentős volt, 18 százalék, ami 775 kalóriát jelentett a szokásos 949 helyett. A vendégek mindemellett ízletesebbnek is érezték az ételeket. “Ez fontos információ a gyorséttermek számára, amelyeket gyakran vádolnak azzal, hogy hozzájárulnak az elhízási járvány terjedéséhez: Néhány egyszerű világítási és zenei változással csökkenthetik vendégeik túlevését, miközben növelhetik elégedettségüket” – tette hozzá a kutató. (Forrás: Medipress)

Az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzátartozik. Kérje INGYENES gerinctorna gyakorlatainkat!

Név: *
Email: *
Város:  

 

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, táplálkozási tanácsadó és szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top