Csökkenti az étvágyat a lágy zene! - ArtHuman Központ Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20

Csökkenti az étvágyat a lágy zene!

Csökkenti az étvágyat a lágy zene!Úgy tűnik, hogy nem mindegy, milyen hangulatú éttermet választunk, a zene és a megvilágítás ugyanis a kutatók szerint csökkentheti az étvágyat és növelheti a jóllakottsági szintet.
  

“Amikor az étterem-átalakításokon dolgoztunk, megfigyeltük, hogy a lágyabb zene és megvilágítás hatására az emberek átlagosan 175 kalóriával kevesebbet fogyasztanak, és jobban élvezik az ételt” – magyarázta a tanulmány szerzője, Brian Wansink, a Cornell Egyetem kutatója. A megfigyelés annak a népszerű elképzelésnek mond ellent, miszerint a lágy atmoszférájú helyen az emberek több ételt rendelnek, és többet is esznek.

Még az íze is jobb

A kutatók megállapították, hogy gyorsétteremi étkezéskor a lágyabb zene és fények hatására az emberek, bár nem rendeltek mást, mint amit szoktak, de kevesebbet ettek. A különbség ráadásul jelentős volt, 18 százalék, ami 775 kalóriát jelentett a szokásos 949 helyett. A vendégek mindemellett ízletesebbnek is érezték az ételeket. “Ez fontos információ a gyorséttermek számára, amelyeket gyakran vádolnak azzal, hogy hozzájárulnak az elhízási járvány terjedéséhez: Néhány egyszerű világítási és zenei változással csökkenthetik vendégeik túlevését, miközben növelhetik elégedettségüket” – tette hozzá a kutató. (Forrás: Medipress)

Az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzátartozik. Kérje INGYENES gerinctorna gyakorlatainkat!

Név: *
Email: *
Város:  

 

dr Kriston Ildikó

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, táplálkozási tanácsadó és szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

streching torna