Csökkenti az étvágyat a mozgás? - ArtHuman Központ Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20

Csökkenti az étvágyat a mozgás?

Csökkenti az étvágyat a mozgás?Bár általánosan elfogadott elmélet, miszerint edzés meghozza az étvágyat, kiderült, ez nincs teljesen így, legalábbis közvetlenül sport után.

A Brigham Young Egyetem kutatói szerint a reggel végzett 45 perces laza vagy intenzív testmozgás után csökken az étvágyunk. A kutatók 35 különböző testtömegindexű nőt vontak be a kutatásba és arra kérték őket, hogy reggelente 45 percet fussanak egy futópadon. James LeCheminant, a kutatás vezetője és kollégája, Michael Larson ezután különböző, 120 ételt és 120 virágot ábrázoló képeket mutatott a nőknek és mérték agyuk neurális aktivitásának változásait.

Nem csak a leadott energia mennyiségét befolyásolja

Kiderült, hogy az agy ételekre adott aktív figyelmi válasza csökkent az edzés után. Emellett a résztvevők testtömegindextől függetlenül egész napi fizikai aktivitásuk szintje is alapvetően megemelkedett. "Ez a tanulmány bizonyítja, hogy a testmozgás nem csak a leadott energiát befolyásolja, hanem az élelmiszerek által kiváltott reakciót is" – magyarázta LeCheminant.
(Forrás: Medipress)

Az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzátartozik. Kérje INGYENES gerinctorna gyakorlatainkat!

Név: *
Email: *
Város:  

dr Kriston Ildikó

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, táplálkozási tanácsadó és szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

streching torna