Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20

Csökkenti az étvágyat a mozgás?

Csökkenti az étvágyat a mozgás?Bár általánosan elfogadott elmélet, miszerint edzés meghozza az étvágyat, kiderült, ez nincs teljesen így, legalábbis közvetlenül sport után.

A Brigham Young Egyetem kutatói szerint a reggel végzett 45 perces laza vagy intenzív testmozgás után csökken az étvágyunk. A kutatók 35 különböző testtömegindexű nőt vontak be a kutatásba és arra kérték őket, hogy reggelente 45 percet fussanak egy futópadon. James LeCheminant, a kutatás vezetője és kollégája, Michael Larson ezután különböző, 120 ételt és 120 virágot ábrázoló képeket mutatott a nőknek és mérték agyuk neurális aktivitásának változásait.

Nem csak a leadott energia mennyiségét befolyásolja

Kiderült, hogy az agy ételekre adott aktív figyelmi válasza csökkent az edzés után. Emellett a résztvevők testtömegindextől függetlenül egész napi fizikai aktivitásuk szintje is alapvetően megemelkedett. "Ez a tanulmány bizonyítja, hogy a testmozgás nem csak a leadott energiát befolyásolja, hanem az élelmiszerek által kiváltott reakciót is" – magyarázta LeCheminant.
(Forrás: Medipress)

Az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzátartozik. Kérje INGYENES gerinctorna gyakorlatainkat!

Név: *
Email: *
Város:  

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, táplálkozási tanácsadó és szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top