skip to Main Content

Az optimizmus még a koleszterint is befolyásolja!

Az optimizmus még a koleszterint is befolyásolja!Sok szempontból hasznos, ha pozitívan, optimistán állunk a világ dolgaihoz! Ez a hozzáállás még a koleszterint is befolyásolja! Magasabb a védő koleszterin szintje a derűs emberek vérében, mint a pesszimista alkatúakéban – fedezték fel amerikai kutatók.

990 embert vizsgáltak és kérdeztek ki, az alanyok 40-70 év közöttiek. Nemcsak a koleszterinszintet mérték, hanem a szív egészségét mutató egyéb vegyületeket is a véráramban, emellett pedig életszemléletük pozitív vagy negatív irányultságát is tesztelték.

Arra jutottak, hogy a derűlátó embereknek az ártó koleszterinen kívül a triglicerid-, azaz a vérzsírszintjük is alacsonyabb, ami szintén kedvezőbb a szívnek.

A teljes – a káros (LDL) és védő (HDL) – koleszterinszintet tekintve viszont nem mutatkozott eltérés a derűs, vagy a búskomor lélek között, azaz az eltérés a LDL/HDL arányában jelentkezett a derűsek javára.

"Újabb bizonyítéka ez annak, hogy lelki egészségünknek van kézzel fogható testi egészségelőnye" – mondta Julia Boehm, a tanulmány fő szerzője. (Forrás: MTI)

Az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzátartozik. Kérje INGYENES gerinctorna gyakorlatainkat!

Név: *
Email: *
Város:  

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top