Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20
Az Optimizmus Még A Koleszterint Is Befolyásolja!

Az optimizmus még a koleszterint is befolyásolja!

Az optimizmus még a koleszterint is befolyásolja!Sok szempontból hasznos, ha pozitívan, optimistán állunk a világ dolgaihoz! Ez a hozzáállás még a koleszterint is befolyásolja! Magasabb a védő koleszterin szintje a derűs emberek vérében, mint a pesszimista alkatúakéban – fedezték fel amerikai kutatók.

990 embert vizsgáltak és kérdeztek ki, az alanyok 40-70 év közöttiek. Nemcsak a koleszterinszintet mérték, hanem a szív egészségét mutató egyéb vegyületeket is a véráramban, emellett pedig életszemléletük pozitív vagy negatív irányultságát is tesztelték.

Arra jutottak, hogy a derűlátó embereknek az ártó koleszterinen kívül a triglicerid-, azaz a vérzsírszintjük is alacsonyabb, ami szintén kedvezőbb a szívnek.

A teljes – a káros (LDL) és védő (HDL) – koleszterinszintet tekintve viszont nem mutatkozott eltérés a derűs, vagy a búskomor lélek között, azaz az eltérés a LDL/HDL arányában jelentkezett a derűsek javára.

"Újabb bizonyítéka ez annak, hogy lelki egészségünknek van kézzel fogható testi egészségelőnye" – mondta Julia Boehm, a tanulmány fő szerzője. (Forrás: MTI)

Az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzátartozik. Kérje INGYENES gerinctorna gyakorlatainkat!

Név: *
Email: *
Város:  

 

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top