A dietetikai tanácsadás során cél egy személyre szabott táplálkozási terv kialakítása, mely megfelel a páciens…

A sárgabarack fogyasztásának előnyös hatásai
A kajszibarack Közép-Ázsiából származik. Honfoglaló őseink is ismerték a gyümölcs apró termésű vad ősét, amit egy óbudai múmiasírból előkerült barackmag bizonyít. A mostani fajtákat a török hódoltság idején kezdték el termeszteni.
A gyümölcsöt magas C-vitamin- és karotintartalom jellemzi, ezenkívül jó élelmirost-forrás. Jellemző ásványi anyagai: kálium, kevés foszfor, kalcium, magnézium. A béta-karotin a szervezetben alakul át A-vitaminná. Ez a vitamin nélkülözhetetlen a szem ideális működéséhez. Erősíti a körmöket és a hajat.
A barack tápanyagai szerepet játszanak a szív- és érrendszeri betegségek és a rákos daganatok kialakulásának megelőzésében, erősítik az immunrendszert és fogyasztása jó hatású székrekedés esetén is. Gyulladáscsökkentő hatású, közömbösíti a szervezetben felszabaduló káros szabadgyököket.
Rövid érési idejében mindennap együnk sárgabarackot, óvodáskorú gyermekeknek azonban ne adjuk naponta, csak alkalmanként; egyszeri adagja 5-6 dkg tisztított gyümölcs.
Forrás: NOL
Az egészséges életmódhoz hozzátartozik a mozgás. Kérje INGYENES gyakorlatainkat!
A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett