Melyek a világ legegészségesebb országai? - Arthuman Központ Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20

Melyek a világ legegészségesebb országai?

A Bloomberg amerikai sajtóügynökség közzétette a világ legegészségesebb országainak listáját, amelyet Szingapúr, Olaszország és Ausztrália vezet. Magyarország az 54. a 145 rangsorolt ország közül.
  

A pontozásnál figyelembe vették egyebek mellett a születéskor és évesen várható élettartamot, az életkori csoportonkénti halálozási arányt, a dohányzás arányát, az alkoholfogyasztás mértékét, a légszennyezettséget, valamint a túlsúlyosak és elhízottak arányát.

A dobogós helyeket követően Svájc került a negyedik helyre, melyet Japán, Izrael, Spanyolország, Hollandia, Svédország és Németország követ.

Az Egyesült Államok a lista 33. helyére került, Kína az 55., míg az utolsó helyeken Szváziföld (145.), Lesotho (144.), Kongó (143.), Csád (142.) és Mozambik (141.) áll.

Közép- és Kelet-Európában a rangsorolt tíz hely közül Magyarország az utolsó helyre került. Ezen a részlistán Szlovénia (25.), Csehország (32.), Bosznia-Hercegovina (34.), Horvátország (36.), Albánia (38.), Lengyelország (40.), Macedónia (43.), Törökország (44.) és Szlovákia (49.) is megelőzi Magyarországot (54.).

Az 1 milliónál több lakossal bíró 145 értékelt ország rangsorának elejét az európai országok és más fejlett államok foglalják el, míg a lista végére szorultak az afrikai országok.

Az elemzéshez az ENSZ, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Világbank által májusban kibocsátott adatokat használták fel a Bloomberg szakemberei, a lista összeállításánál saját statisztikai értékelési módszereiket alkalmazták. (Forrás: MTI)

Az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzátartozik. Kérje INGYENES gyakorlatainkat!

Gerinctorna gyakorlatok

Feliratkozás után azonnal elküldjük Önnek ingyenes gerinctorna gyakorlatainkat!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

dr Kriston Ildikó

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, táplálkozási tanácsadó és szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

streching torna