Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20
Hogyan Javítja A Fogyás Az Emlékezetet?

Hogyan javítja a fogyás az emlékezetet?

Hogyan javítja a fogyás az emlékezetet?Kevesen vannak, akik ne szeretnének legalább kicsit leadni a testsúlyukból. Ki gondolná, hogy a fogyás a jobb formán, az egészségügyi következményeken túl még egyéb módon is hathat ránk. A fogyás javítja az agyi teljesítményt, jót tesz a memóriának – fedezték fel svéd kutatók.

Az Umea Egyetem tudósai húsz túlsúlyos nőt fogtak féléves fogyókúrára, az alanyok átlagéletkora 61 év volt. A kúra előtt és után memóriatesztet végeztettek velük – személyneveket és arcokat kellett megjegyezniük.

Az eredmények azt mutatták, hogy a testsúlyukból leadóknak javult az emlékezőképességük. A kutatók az alanyok agyműködését műszerekkel is vizsgálták, és azok szintén azt mutatták, hogy hatékonyabb lett a testsúlyvesztők emlékraktározása és -előhívása.

“Meglátásunk szerint az elhízással járó memóriaromlás visszafordítható” – idézte Andreas Pettersont, a kutatás vezetőjét a The Daily Telegraph című brit lap.

Korábbi tanulmányok szerzői úgy találták, hogy a kövér embereknek rosszabb a memóriájuk, mint a normál, vagy sovány testtömegűeknek. (Forrás: MTI)

 

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top