Hogyan javítja a fogyás az emlékezetet? - Arthuman Központ Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20
Hogyan Javítja A Fogyás Az Emlékezetet?

Hogyan javítja a fogyás az emlékezetet?

Hogyan javítja a fogyás az emlékezetet?Kevesen vannak, akik ne szeretnének legalább kicsit leadni a testsúlyukból. Ki gondolná, hogy a fogyás a jobb formán, az egészségügyi következményeken túl még egyéb módon is hathat ránk. A fogyás javítja az agyi teljesítményt, jót tesz a memóriának – fedezték fel svéd kutatók.

Az Umea Egyetem tudósai húsz túlsúlyos nőt fogtak féléves fogyókúrára, az alanyok átlagéletkora 61 év volt. A kúra előtt és után memóriatesztet végeztettek velük – személyneveket és arcokat kellett megjegyezniük.

Az eredmények azt mutatták, hogy a testsúlyukból leadóknak javult az emlékezőképességük. A kutatók az alanyok agyműködését műszerekkel is vizsgálták, és azok szintén azt mutatták, hogy hatékonyabb lett a testsúlyvesztők emlékraktározása és -előhívása.

“Meglátásunk szerint az elhízással járó memóriaromlás visszafordítható” – idézte Andreas Pettersont, a kutatás vezetőjét a The Daily Telegraph című brit lap.

Korábbi tanulmányok szerzői úgy találták, hogy a kövér embereknek rosszabb a memóriájuk, mint a normál, vagy sovány testtömegűeknek. (Forrás: MTI)

 

Arthuman Központ

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

streching torna