skip to Main Content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20

Ideges? Feszült? Rágózzon!

rágóÖnnek mi jut eszébe a rágógumiról? Kellemes lehelet, fehér fogak, műanyag vagy gyomorbántalmak? Ha kimerült vagy stresszes és nincs pénze jógára vagy masszázsra, vegyen elő egy rágógumit, egy vizsgálat szerint ugyanis a rágógumi olcsó és ártalmatlan nyugtató.

Gyerekek és felnőttek egyaránt szeretik: egyszerű, mentolos, gyümölcsös, fűszeres és még számtalan változatban kapható. A felnőttek a gyerekeknek tiltják, miközben ők gyakran a dohányzásról való leszokás vagy a fogyókúra közben előszeretettel rágcsálják. A friss lehelet  érdekében és a fogak tisztán tartására már az ókori népek is használtak rágógumit. A lehelet frissítésére őseink pisztácia-, luc- vagy méhviaszos gyantát rágcsáltak. A rágózás hatásait több kísérlet is bizonyítja.

Egy 2 000 résztvevő bevonásával történt vizsgálat szerint azok, akik rágóztak, kevesebb stresszről és depresszióról adtak számot. További vizsgálatok szükségesek azonban az összefüggés bizonyítására, mert a kutatást egy rágógumit gyártó cég finanszírozta.

Ennek ellenére elmondható, hogy a rágógumi olcsó, érdemes stresszoldásra kipróbálni.

A krónikus stressz rontja az életminőséget, és hosszú távon az egészséget is kockáztatja.

A rágózás mellett próbáljuk ki az alábbiakat is:
– aromaterápia (Az élet egyszerű örömei – illatos gyógynövények)
– fekete tea (A fekete tea előnyei)
– kisállatok simogatása (Az ember legjobb barátja).

Az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzátartozik. Kérje INGYENES gerinctorna gyakorlatainkat!

Név: *
Email: *
Város:  

 

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top