Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20

A házasok kevesebbet sportolnak

névtelenA házasok kevesebbet sportolnak, mint az egyedül élők, a párokon belül a férjek a lustábbak. Figyeljenek oda egymás és saját egészségére a házasság alatt is, szánjanak időt a megfelelő tetsmozgásra. Végezzenek közösen valamilyen sportot, amivel a mindennapi házas életet is színesíthetik.

A megkérdezetteknek csak a 27 százaléka teljesíti az általánosan ajánlott heti 150 percnyi sportolást, illetve testmozgást. Az alulteljesítő 73 százaléknak a háromnegyede férj, és a 63 százaléka feleség. Ebből következőn a nőtlen – vagy elvált – férfiaknak csak a negyede nem edzi magát kellően, a nők esetében pedig 37 százalék.

Korábban a 150 perc heti három – 50 perces – alkalomra osztása – volt az általános javaslat. Nagy-Britanniában az egészségügyi minisztérium szakértőinek hivatalos álláspontja szerint immár 10 percekre és minden napra is szétdarabolható a két és fél óra aktivitás.

Korábbi brit felmérések szerint a házasok kétszer hajlamosabbak az elhízásra, mint az egyedül élők, mert kényelmesebb életvitelt engednek meg maguknak, többet töppednek tévé előtt és kevesebbszer szeretkeznek. (Forrás: MTI)

Az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzátartozik. Kérje INGYENES gerinctorna gyakorlatainkat!

Név: *
Email: *
Város:  

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top