Mit sportoljak? - Spinning - Arthuman Központ Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20

Mit sportoljak? – Spinning

spinningA spinning, azaz edzőteremben végzett, magas intenzitású, zenés kerékpáros aerobik óra manapság az egyik legkiválóbb kardió edzés. E fejleszti a testet és a lelket, a mentális képességeket és az állóképességet is. A spinning-gel, akár 700-800 kalóriát is elégethetünk egy óra alatt, viszont nem terheli meg a szervezetet, s csakis ott fogyaszt, ahol arra valóban szükség van.

Más mozgásformák, és a legtöbb diéta nem csak a legproblémásabb testrészeken, a combon és fenéken tizedeli meg a felesleges zsírréteget, de sajnos a mellbőséget is csökkenti. A spinning ellenben egy olyan mozgásforma, mely garantáltan csak a problémás testrészeken idéz elő súlycsökkenést, ám emellett javítja a kondíciót és erősíti a testet.

A Spinning program globális szinten vezető a beltéri kerékpáros edzés, oktatás és felszerelés területén. Egyedileg úgy kialakítva, hogy széles körű képességeknek és fitnesz céloknak is megfeleljen, a Spinning program és a Star Trac által gyártott, szabadalmazott Spinner kerékpárok egyénre szabott edzést tesznek lehetővé, hihetetlen kalória égetés és személyes kihívások minden egyes pedál fordulattal.

Az edzésről

A Spinning órák merőben eltérnek a hagyományos edzésformáktól. Az edző utasításait követve egy csapatnyi kerékpáros teker megállíthatatlanul, miközben a háttérben zene szól. Egy-egy óra több szakaszból áll, kezdetként közepes fordulatszámmal kell tekerni, hogy az izmok kellőképpen bemelegedjenek, majd következhet a kalóriaégető sprintelés. Az edzés intenzitását mindenki edzője segítségével határozhatja meg.

A Spinning előnyei

  • Fokozza a vérkeringést
  • Kíméli az ízületeket
  • Bármely életkorban végezhető
  • Javítja az általános kondíciót
  • Testi és lelki felfrissülést nyújt
  • Egy óra alatt akár 900 kalóriát is elégethet
  • Formálja a farizmot, a combokat, de nem növeli azok körméretét

A Spinning egy bárki által könnyedén elvégezhető mozgásforma. Nem igényel ügyességet, mindössze néhány apró kellék szükséges hozzá: törölköző, kényelmes kerékpáros nadrágot, és persze ásványvizet.

Fontos a rendszeresség! Heti 3-4 alkalom szükséges az edzettségi szint növeléséhez, a kevesebb aluledzettséget, a több esetlegesen túledzettséget okozhat.

ArtHuman

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

streching torna