Milyen lelki ok állhat a derék- és hátfájás hátterében? (13. rész) - Arthuman Központ Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20

Milyen lelki ok állhat a derék- és hátfájás hátterében?

A gerincfájdalmak kezelése nagyon sokaknak azt jelenti, hogy felíratja orvosával azt a pirulát, amelyik tüneti szinten tud “kezelni”, azaz elnyomja a fájdalmat. Az idő előrehaladtával azonban sokak számára kiderül, ez csak egy átmeneti megoldás volt, ha tehát nem múlik el, sőt, már nagyon elviselhetetlen kezd lenni a fájdalom, akkor végső akár a műtét következik. És mi történik akkor, ha még így sem múlik el az elváltozás vagy esetleg idővel kiújul a fájdalom?

A legtöbb betegségnek, így a gerincfájdalmaknak szinte mindig van érzelmi, azaz lelki oka is. A tapasztalatok szerint akkor alakulnak ki, ha túl sokat vállalunk be akár szellemileg, lelkileg, akár testileg is és gerincünk nem bírja a terhelést. Testünk számára a szellemi leterheltség, stressz, szorongás is rogyasztó terhet jelenthet. Gyakran előfordul, hogy történik valami olyan az életünkben, amit, nem bírunk elviselni és kontrollálni sem.

Mit üzen a testünk a derékfájással és a hátfájással?

Ha egyszerre jön életünkbe például költözés, munkahelyváltás, családi problémák és még sok egyéb nagy változás, amiket nehéznek érzünk, mindez gerincpanaszokat okozhat azok számára, akik nem tudnak szembenézni ezekkel a terhekkel. És, mutathatja azt is, hogy az illetőnek mit kellene megtanulnia, amit eddig nem tudott.

A magyar nyelv nagyon kifejező, ismerős a gerinces, illetve a gerinctelen jelző. Gerincproblémák esetén lelki háttérként az ember őszinteségét, egyenességét kérdőjelezhetjük meg.

A lapocka fájdalma annak a jele, hogy túlságosan fel vagyunk pörögve, stresszelünk valami miatt. Ennek legjobb “gyógymódja”, ha relaxálunk, meditálunk és pihenünk. Elengedjük a stresszt okozó gondolatokat, a túlzott merevséget, görcsölést.

Ha tetszenek anyagaink, akkor ezek is édekelhetik:
Back To Top