Mozgásszervi állapotfelmérés - Arthuman Központ Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20

állapotfelmérésÖn rátalált oldalunkra, így bizonyára mozgásszervi problémája van, amire megoldást szeretne. A tünetek milyenségétől, intenzitásától függően különböző szakemberek tudnak segíteni a gyógyulásban.

Mi azoknak a pácienseknek kínálunk megoldási lehetőséget, akik problémája számára kezelési módunk megfelelő és nyitottak a következő megoldásokra:

 • a probléma kezelésére alkalmas mozgásterápia (gyógytorna)
 • és/vagy a tünetek hátterében meghúzódó blokkok oldása, a szomatikus okok kezelése

ÁLTALÁNOS MOZGÁSSZERVI ÁLLAPOTFELMÉRÉS (30 perc)

30 perces manuális állapotfelmérést tartalmazó konzultáció általános ismertetéssel.

A páciens vizsgálata fehérneműben történik. Erre a teljes testen tapasztalható elváltozások manuális kitapintása, felismerése miatt van szükség. A konzultáció alkalmával tájékoztatást adunk a teljes test (nem pedig a problémás terület) elváltozásairól, szemléltetjük azt. Ismertetjük a problémák kialakulásának okait és kezelési lehetőségeket vázolunk fel pácienseinknek.

Mit kap állapotfelmérésünk során?

 • Állapotáról, az elváltozásokról, a kezelési lehetőségekről információt
 • Szóbeli kezelési tervet
 • Problémájára megoldást is kínálunk az első alkalommal nyújtott kezeléssel (amennyiben az első kezelést kéri, nem csak az állapotfelmérést)

Jelentkezem

ÁLTALÁNOS MOZGÁSSZERVI ÁLLAPOTFELMÉRÉS ÉS TANÁCSADÁS (60 perc)

60 perces manuális állapotfelmérést tartalmazó konzultáció általános ismertetéssel.

A páciens vizsgálata fehérneműben történik. Erre a teljes testen tapasztalható elváltozások manuális kitapintása, felismerése miatt van szükség. A konzultáció alkalmával tájékoztatást adunk a teljes test (nem pedig a problémás terület) elváltozásairól, szemléltetjük azt. Ismertetjük a problémák kialakulásának okait és kezelési lehetőségeket vázolunk fel pácienseinknek.

A személyes állapotfelmérés során vizsgáljuk:

 • az Ön mozgásszervi állapotára vonatkozó kórtörténetét
 • a gerinc, a vázrendszer állapotát, a testtartásbeli eltéréseket, amit 4 pozíciós fényképpel szemléltetünk
 • az izomzat állapotát
 • a mozgásterjedelmet és betegségének függvényében elvégezzük a szükséges mozgáshatáros vizsgálatot, valamint egyéb mozgásteszteket
 • halmozott tünetek esetén a kiemelt testrészt részletesen vizsgáljuk

A mozgásszervi állapotfelmérést szakképzett gyógytornász végzi. Bejelentkezéskor figyelembe vesszük a páciens esetleges betegségét, tüneteit, és ennek függvényében a legjobb kezelési lehetőséget biztosító terápiás ismeretekkel rendelkező szak-gyógytornász végzi az állapotfelmérést.

A 60 perces állapotfelmérés három részből áll. Az első rész egy beszélgetés, melynek során megismerjük a kórtörténetet, azaz a tüneteket, a korábbi vizsgálati eredményeket. Az állapotfelmérés második részében testtartáselemzést, ízületi mobilitást és igény szerint mozgáshatáros vizsgálatokat végzünk, illetve vizsgáljuk az esetleges izomrövidüléseket, valamint a gerinc sajátos jellemzőit. A testtartás elváltozását 4 pozíciós fényképpel illusztráljuk. A harmadik részben szóbeli kezelési tervet készítünk.

Jelentkezem

Rólunk mondták

“Kisugárzó fájdalmam miatt kerestem egy szakorvost, aki megállapította, hogy porckorongsérvem van és műtétet javasolt. Nem tudtam rászánni magam, ezért egy barátnőm javasolta, próbálkozzak valamilyen tornával. Nem hittem, hogy az én állapotomban tudok tornázni, és azt sem, hogy meggyógyulhatok. Az állapotfelmérésen kapott információ alapján nagy nehezen belevágtam a kezelésbe is és ma már úgy érzem, ez volt az utóbbi évek legjobb döntése. Megszűnt a fájdalmam és sokkal jobb a közérzetem is. Végre nem okoz fájdalmat a napi munkavégzés!”kliens
Köszönettel: Nagy Zsuzsanna (Budapest)

Hogyan jelentkezhet az állapotfelmérésre?

 • Jelentkezzen be a lenti a lenti gombra kattintva vagy hívjon minket a 06 30 190-7315-ös telefonszámon.
 • Az állapotfelmérést első kezeléssel együtt vagy önmagában is kérheti.
 • Írásbeli jelentkezését követően keressük Önt időpont egyeztetés céljából!

Jelentkezem


Miért jöjjön hozzánk?

Szakértő gyógytornászok

Mellékhatás nélküli kezelés

Valódi eredmények

Back To Top