Miért fontos a lelki egészség megőrzése? - Arthuman Központ Skip to content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu 1122 Budapest, Alkotás út 15. Nyitva: H-P 8-20
Miért Fontos A Lelki Egészség Megőrzése?

Miért fontos a lelki egészség megőrzése?

Miért fontos a lelki egészség megőrzése?Az idősebb felnőttek lelki egészségének megőrzése a lelki egészség világnap témája, amelyet a szakmai világszövetség (World Federation of Mental Health) kezdeményezésére 1992 óta minden év október 10-én tartanak több mint 100 országban.

Az idősek aránya 1950-ben az egész népesség 8 százaléka, 2000-ben 10 százaléka volt, és egy ENSZ-kiadvány azt jósolja, hogy 2050-ben az emberiségnek már több mint egyötödét, Európában 36-37 százalékát a 60 éven felüliek teszik majd ki. Magyarországon az utóbbi években gyorsuló ütemben csökkent a 14 éves és ennél fiatalabb korcsoport aránya a népességben, miközben emelkedett az idősebb aktív korúaké, de még inkább a 60 éven felülieké – közölte a Magyar Pszichiátriai Társaság csütörtökön az MTI-vel.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2011-es felmérés alapján a 60 éves vagy annál idősebb emberek esetén az érintettek 19,4 százaléka küzdött mentális elégtelenséggel, miközben 3,8 százaléknak súlyos financiális gondjai voltak, fizikai korlátokkal 2,7 százalékuknak kellett szembenéznie. Az idősebb emberek között előforduló leggyakoribb mentális zavarok a depresszió, a szorongás, az alvási zavarok, az alkohol és gyógyszerek túlzott használata.

Az Alzheimer-kór gyakorisága a 65 év felettiek körében 5 évente megduplázódik. A WHO Demencia Jelentése szerint 2010-ben 7,7 millió új demenciaeset volt, amely négy másodpercenként egy új beteget jelent. Mint írják, 2050-re az újonnan diagnosztizált betegek száma elérheti akár az évi 24,6 millió főt, ami azt jelenti, hogy 646 millió új eset lesz az elkövetkező 40 év során, amihez hozzáadódik a jelenlegi 36 millió ismert demens beteg. (Forrás: MTI)

Az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzátartozik. Kérje INGYENES gerinctorna gyakorlatainkat!

Név: *
Email: *
Város:  

Arthuman Központ

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) és táplálkozási tanácsadó vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

A bejegyzéshez 0 hozzászólás érkezett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top

Ingyenes Gerinctorna

Kérje most a gyakorlatokat és tornázzon otthonában 

streching torna