skip to Main Content

Miért az oregánó a természet antibiotikuma?

Miért az oregánó a természet antibiotikuma?Az oregánó baktériumölő hatása a penicillinével vetekszik, ezért nevezik a természet antibiotikumának. Ha valakinek a házi patikájából eddig hiányzott az oregánó olaj,  érdemes beszerezni. 

Nézzük, milyen kedvező hatásai vannak az oregánónak!  Enyhíti a megfázásos tüneteket, tisztítja a légutakat, és még a köhögést is csillapítja. De enyhíti az orrmelléküreg gyulladást és a tüdőgyulladást is, eltünteti a szemölcsöket valamint a fejbőrről a korpát, segít ízületi fájdalmak esetén, és még az idegeket is nyugtatja.  A Science Daily online tudományos magazin híradása szerint az oregánó olaj már kis dózisban is hatékony a staphylococcus nemzetség baktériumai ellen is, hatásossága a penicillin baktériumölő képességeivel hasonlatos.

Az oregánót inkább fűszernövényként ismerjük

A szárított oregánó  (ismertebb magyar nevén szurokfű, illetve vadmajoránna) leginkább az olasz konyha ételeinek fűszereként ismert Magyarországon. Az ételekben kifejtett hatásában leginkább majoránnára és a kakukkfűre hasonlít.  A szurokfű a pizza nélkülözhetetlen fűszere,de kiválóan alkalmas tojásos, paradicsomos, sajtos ételekhez, sertés- és marhahúsokhoz, töltelékekhez és mediterrán salátákhoz. Teakánt elsősorban köhögéscsillapításra használják.  A szurokfű a gyenge gyomrúak gyógynövénye, akiknek kevés a gyomorsavuk. Egyben fertőtleníti is az emésztőrendszert és normalizálja az emésztést. Oldja a bélgörcsöket és a menstruációs görcsöket is.

Ha tetszenek anyagaink, akkor ezek is édekelhetik:

This Post Has One Comment
  1. Nekem sok a gyomorsavam,de ha az oregánó jó izületi fájdalomra,akkor most mi a megoldás? Csak tornát ne javasoljanak,mert az nem megy.köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top