skip to Main Content

Mik a leggyakoribb tartáshibák?

Az egyik leggyakoribb tartáshiba az előrehelyezett fejtartás, amely az állandósult nyakfájdalmak, fejfájások és nyaki merevség egyik általános oka.
A deréktáji fájdalmakért sokszor a hanyagtartás, illetve a fiziológiáshoz képest előredöntött felsőtest felelős.

Miért fontos tehát a helyes testtartás kialakítása?

A helyes testtartás elsajátítása tehát mind a megelőzés, mind a kezelés szempontjából alapvető fontosságú. Bár mindez első hallásra egyszerűnek tűnhet, sajnos a gyakorlatban mégsem mindig könnyű megvalósítani.
Az egyik legfőbb nehézséget általában az okozza, hogy a betegek nagy része nincs tudatában annak, hogy testtartása nem megfelelő. Bár léteznek szembetűnő tartáshibák, jellemzően a kisebb, avatatlan szem előtt rejtve maradó problémák vannak túlsúlyban.
Előfordul az is, hogy a beteg tisztában van ugyan a tartáshibával, ám nem is sejti, hogy panaszaiért csupán rossz beidegződése felelős, így eszébe sem jut változtatni rajta.

Mi lehet a megoldás a beteg számára fájdalma csökkentésére?

A megoldás még akkor sem egyszerű, ha a beteg tudatában van tartáshibájának és tenni is kíván ellene. Jellemzően hosszú évek/évtizedek helytelen szokásait kell ugyanis helyrehozni, így az esetek nagy részében nem elegendő egyszerűen megmutatni a betegnek a helyes testtartást.

Speciális testtartásjavító tornával lehet szembetűnő és tartós változást elérni.
Ehhez az Arthuman Központban kialakítottunk egy speciális programot, kifejezetten a test szimmetriáját célzó gyakorlatokkal. A program során havi 1-2 alkalommal szükséges részt venni gyógytorna kezelésen, amiket követően a páciens önállóan, otthon tud tornázni.
A gyakorlatok megfelelő ismétlése esetén a tartóizmok megerősödnek, így a helyes testtartás megtartása nem jelent gondot a betegnek.
És ami a lényeg! A testtartás átalakulásával párhuzamosan csökkennek a betegek tünetei, panaszai.
A programot egyszerűsített formában 3 hónapos programként kiadvány formájában is meg lehet vásárolni.

Ha tetszenek anyagaink, akkor ezek is édekelhetik:
Back To Top