skip to Main Content
Kérdése van? Hívjon minket most! +36 30 190 7315 arthuman@arthuman.hu

Hogyan gyógyíthatók az ízületi fájdalmak?Haz&aacute(業務用10セット) クレシア ペーパータオル用ディスペンサー 4151 ×10セット【S1】;nkban a reumatol&oacuteオスプレー メンズ バックパック・リュックサック バッグ Stratos 34 Hiking Pack 37800;gia betegs&eacute【 300円クーポン 】 【ル?クルーゼ ジャポン正規品】ルクルーゼ ピーコックパレット LE CREUSET ホーローウェア ウィンザーポット 片手鍋 ホーロー鍋 15.5cm ブルーピーコック l;gek rendk&iacuteチャイルドシート Maxi-Cosi(マキシコシ) AXISSFIX PLUS(アクシスフィックスプラス) Nomad Green(ノマドグリーン);v&uumlオムロン(OMRON) K3HB-XVA-L2AT11 電圧・電流パネルメータ (交流電流入力) (リニア出力) (NPNオープンコレクタ/電圧出力) (AC100-240・AC/DC24) NN;l elterjedtekマキタ インパクトドライバ 14.4v マキタ 充電式インパクトドライバ TD160DRFX (3.0Ah), a lakoss&aacuteお面 半顔 狐面 猫面 ホワイトマスク 仮装 コスプレ ペイント 紙パルプ製 【500枚セット】;g k&oumlVA-15xl防犯カメラ 6チャネルミキサーエルモ社製【smtb-k】【w4】;r&uumlパライバトルマリン 天然石 パワーストーン para012;lbel&uumlローハイド シーズン1 DVD-BOX クリント・イーストウッド  新品;l 15%-a szenved valamilyen mozgásszervi problémától.

Az ízületi fájdalomnak három fő csoportja van:

1, Egyszerű ízületi fájdalom (arthralgia):
Hátterében túlterhelés vagy valamilyen sérülés áll. Ilyenkor nagyobb elváltozás nem észlelhető a fájdalmon kívül. Nem mindig az adott ízületben rejlik a hiba, kisugárzó fájdalom (pl. porckorong sérv miatt) is jelentkezhet az ízületben fájdalom.

2, Gyulladás okozta fájdalom (arthritis):
Jellemzője, hogy nyugalomban jelentkezik a fájdalom, amely mozgáskor csökken vagy megszűnik. Tünete még az ízület körüli duzzanat, az ízület merevsége, melegsége, vörössége. Egy vagy több ízület is érintetté válhat (ide tartozik a köszvény és a ).

3, Porckopás miatti fájdalom (arthrosis):
A csontok felszínét borító porc feltöredezik, egyenetlenné válik, emiatt a mozgás fájdalmas lesz, az ízület deformálódhat. Oka lehet a mozgásszegény életmód, az elhízás, az egyoldalú terhelés.

Az ízületi fájdalom gyógyítása eltérő, a fenti kategóriáknak megfelelően.

1, A porckopás kezelése:
Figyelembe kell venni, hogy ilyenkor az egész ízület károsodik, nemcsak az ízületi porc. Az ízületet körülvevő tok, szalagok, csonthártya is problémássá válhat. Csak mozgásra, terhelésre jelentkező fájdalom esetén törekedjünk a gyógyszermentes terápiákra (pl. gyógytorna, jegelés, különböző pakolások), ha ez nem elégséges, akkor általában az egyszerű fájdalomcsillapítók hatásosak.
Nyugalomban jelentkező fájdalom esetén a gyulladáscsökkentők átmenteni, de nem folyamatos szedése indokolt. Ezeknek a készítményeknek a többsége vény nélkül kapható. Nagy fájdalom esetén az ízületbe adott injekcióval csökkenthető a gyulladás mértéke. Szedhetünk még porcépítő szereket, amik segítik a porc regenerációját és anyagcseréjét.

2, Az egyszerű ízületi fájdalom kezelése, megegyezik a porckopás nem gyógyszeres kezelésével, fő hangsúly a mozgásterápián van.

3, Ízületi gyulladás esetén a kezelést pontos kivizsgálásnak kell megelőznie, hogy mi okozta a gyulladást. Általánosságban jegelést, pihentetést és gyulladáscsökkentő szereket alkalmaznak. Baktérium okozta gyulladás esetén antibiotikummal egészítik ki a kezelést. Anyagcsere- vagy hormonális betegség következtében kialakult ízületi gyulladás során elsősorban a belgyógyászati alapbetegséget kell kezelni, mivel az ízületi probléma általában másodlagos (pl. köszvény esetén). Az immunbetegségekhez társuló gyulladásoknál a gyulladáscsökkentő szerek mellett sokszor válik szükségessé az immunrendszer fokozott működését gátló szerek adása is, hogy az ízület, illetve más szervek maradandó károsodása kivédhető legyen.

Az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzátartozik. Kérje INGYENES gerinctorna gyakorlatainkat!

Név: *
Email: *
Város:  

This Post Has 4 Comments
  1. Udvozlom .Iskolai konyhan dolgozom,es az ujaim a vallam,a csipomnel a forgocsont annyira szokott fajni h meg mozdulni sem birok sokszor.

    1. Egyéni tornával lehet javítani ezen az állapoton. Javaslom, hogy vegyen részt ingyenes állapotfelmérésünkön! http://gerincgyogyitas.hu/wp/ingyenesallapotfelmeres/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Back To Top
OTTHONI GERINCTORNA
Ingyenes Gerinctorna Gyakorlatok